je, evo baš gledam kod norveških indijanaca kako nas očekuju temperature niže od 20 stupnja, a u petak max će biti 10 stupnjeva.Najavljuju i obilne padaline u našem kraju, ali ne bih baš ruku u vatru stavio da će i biti tako. Zanima me hoće li ove godine isto početkom lipnja navaliti one (više manje redovite) kiše i nevremena ili ne.Osobno mi paše da ne bude vruće i sparno, a bilje bu se prilagodilo... Neki dan sam se prisjetio mladosti, bilo je pravo proljetno vrijeme kakvo već godinama nisam doživio. Na suncu ugodno toplo, pomalo i vruće ali bez sparine. U hladu prohladno.Bez brige Siki, na ljeto ćemo se sa sjetom sjećati ovog vremena!
E,ovo je super!Konaćno pala ozbiljnijam kišica.15 l po m2
Evo pao snijeg u Gorskom kotaru. Biokovo, Učka, Velebit, Dinara, Kamešnica, Svilaja pod snijegom. Za Gorski kotar treba zimska oprema, dio autoceste i Delnice pod snijegom. Noćne i jutarnje temperature se kod mene spuštaju na 7 °C, vidjet ćemo nakon ove kiše kako će biti. Loži se povremeno već 3 dana. Inkubacijske krivulje peronospore i fuzikladija su se produžile, vjerojatno neće ništa biti od njih jer je jednostavno prehladno za razvojni ciklus gljiva i veće simptome zaraze.