Zimu proglašavam gotovom, samo me zanima kad će se tlo ocijediti.... jame koje sam iskopao za voćeke dupkom pune vode... cve curi, slijeva se... a eto , novih 10 litara padalina do vikenda, pa onda još 10 - čisto da se nađe, zlu netrebalo - iduću srijedu i četvrtak!
Tak i ja mislim, al me ovo vani malo zeza ...
Hehe, primiti se Facebooka i tam u onoj igrici Farmwille saditi povrce Kod mene je snjezna mecava ja sam doma na 205m nadmorske visine i ne prima se zasad,a i +2,5C je temperatura,ali vec par desetaka m i vise se zabijeljilo tak da prema noci bude i kod mene,doslovno sam vec depresivan
#$%&* 3 cm snijega, 0°C, saturirano/zasićeno tlo vodom, vjetar, hladno, mokro i užasno vani kod mene. Proljetni radovi, pitaj onog gore Ne možeš ništa vani raditi, mački mi se smrzavaju pred vratima, svi su došli, a koji je mjesec i dan Katastrofa od vremena, vrt mi je na povišenom, pa imam 3-5 cm vode na površini šta se ne može upiti, a nemam gline ni lapora tamo. Već sve kasni, od voćaka, a ništa bolje do kraja tjedna. Izgleda da ću morati pod kabanicom dalje rezati. Nisam ni 50% radova napravio šta je trebalo do sada
Eh a kad budu vinograd i voćke došle u rod ?Jel to bude kasnilo bar mijesec dana u odnosu na uobičajene termine, npr. jabuke Granny Smith, Pink, Fuji jabuke koje se beru kraj listopada očito će po novome se brati kraj studenog, početkom prosinca !
Ne mora biti. Jabuke kasnije cvatu, pa će vjerojatno to biti bez problema. Ako ne, broji onda 160 dana od oplodnje do zriobe za ove kasne sorte
Hoće sad onda struja pojeftiniti Lani je HEP kukao da moraju poskupjeti jer je proizvodnja preskupa i nema vode za HE,a sad se dave u njoj http://www.vecernji.hr/biznis/druga-strana-poplava-hep-sada-proizvodi-tri-puta-vise-struje-clanak-532950