VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 16:02:03

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Moj vinograd
| | |-+  Vremenske nepogode
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 36 37 [38] 39 40 ... 103 Dolje Ispis
Autor Tema: Vremenske nepogode  (Posjeta: 679229 puta)
SINKE
Novigrad Podravski 46.070835,16.941015
aktivni član

MOČILE(KC) 46.176317,16.784009

Email
« Odgovor #555 na: 23 Svibnja, 2012, 19:54:07 »

kod mene je bilo grdo se zacrnilo al je sve prešlo prema Bjelovaru da me zahvatilo jao si ga meni :o
Evidentirano

bolje umrijet od litre nego od kapi!!!
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #556 na: 23 Svibnja, 2012, 20:56:57 »

Eto,upravo mi javljeno da je po mom vinogorskom rajonu maloprije potegnula tuća veličine graha kojih 10-ak minuta???
Nisam prisutan pa stanje javim sljedećih dana kad stignem na lice mjesta.
Ima li ko kakvih saznanja?...jeremija kako je kod tebe?
Neznam ništ kakvo je stanje,ovo sad prvo čujem od tebe.Sutra idem u vinograd pa ću javiti kako je bilo.Ja sam kod kuće kosio voćnjak kad se poćelo spremat nevrijeme,imao sam još malo za pokosit ali nisam stigao,trčao sam zajedno s kosilicom kući. ;D®ena veli da je čula kako su pucali na oblake.
Evidentirano

I onda neš pil
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #557 na: 23 Svibnja, 2012, 21:00:42 »

Ovakvi su sad, kao da je proces uvenuća zastao i kao da u rozgi još ima života, Ako krenu zaperci, interveniram hitno !

Moji su lani bili još i gori, crne stabljike. Mislim da se bude to oporavilo. Stabljika i pupovi su ti glavni, probaj korijen zalijati sa hranjivom otopinom.
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #558 na: 23 Svibnja, 2012, 21:05:02 »

kod mene je bilo grdo se zacrnilo al je sve prešlo prema Bjelovaru da me zahvatilo jao si ga meni :o

Kod mene su 3 vala prešli, zacvikala i sklopka dok sam bio na netu. Iznenada je strefilo groma malo dalje, no bez leda. Poslije sam dva puta isključivao sve. No, samo jaki pljuskovi uz grmljavinu. Išlo sve iz Mađarske, očekujem još jedan val do ponoći, no ne vjerujem da bude nešta.
Evidentirano

Srky
Novak
**

Email
« Odgovor #559 na: 24 Svibnja, 2012, 16:06:12 »

U 16:45 u Križevcima udario prolom oblaka s tučom veličine graška. Oblak je došao od Kalnika, dakle sa sjeverne strane. Trenutno još pomalo pada kiša. Izgleda da je otišlo prema Vrbovcu, Zagrebu.

Sad čekam da se vrijeme malo smiri pa idem u gorice u kontrolu.
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #560 na: 24 Svibnja, 2012, 16:22:43 »

kod mene jućer palo samo 1 litar po metru i sve se skupa razišlo.Maloprije se opet nekaj kughalo,al srećom vjetar je sve skupa rastjeral i niš od svega skupa  :)
Evidentirano
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #561 na: 24 Svibnja, 2012, 17:20:17 »

Protugradna obrana je odradila svoje. Na brijegu je bilo gdje koje zrnce tuče bez štete, ali zato sve pliva.
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #562 na: 24 Svibnja, 2012, 19:01:40 »

5U selu u nizini, 200 m ispod brijega je tuča potukla i još pada jaki pljusak.
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
pissta
Zaštita u vinogradu
Novak

Varaždin(ski bregi)

Email
« Odgovor #563 na: 24 Svibnja, 2012, 19:24:27 »

Ova godina za mene je definitivno gotova!...nemam se čemu radovati u njezinom ostatku.
Juće tuča potukla sve što imam;vinograd, voćnjak, vrt, ukrasno bilje...šteta ogromna!
I danas ja krenem prije podne da saniram rane;prvo špric pa drin+aminovital...kad za sat vremena po završetku eto ti novog vala tuče da se slučajno nešto ne bi oporavilo!
Nemam više što javljati ove godine...u dva dana ode sve u p.m.
! da, kišomjer nije bio dovoljan (40 mm) da izmjeri jućerašnju količinu kiše...ful pun do vrha!

* loza.jpg (105.42 kB, 800x600 - (hitova: 292 ).)

* jabuka.jpg (110.61 kB, 800x600 - (hitova: 282 ).)

* šljiva.jpg (104.6 kB, 800x600 - (hitova: 274 ).)
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #564 na: 24 Svibnja, 2012, 19:32:51 »

Eto,upravo mi javljeno da je po mom vinogorskom rajonu maloprije potegnula tuća veličine graha kojih 10-ak minuta???
Nisam prisutan pa stanje javim sljedećih dana kad stignem na lice mjesta.
Ima li ko kakvih saznanja?...jeremija kako je kod tebe?
Bio sam danas u vinogradu i nasreću nema štete od tuće.Veli mi jedan mejaš da je bio u vinogradu u to doba i da je padala vrlo rijetka .veličine zrna žita pa do zrna kukuruza i to vrlo kratko,al čujem da je bilo gadno u Jakopovcu.Kod mene doma sad padala slaba tuća oko minutu a oko pola šest ispaljivali rakete u mojoj široj okolici,a sada ni jedne.Još uvijek grmi i polako pada kiša.
Evidentirano

I onda neš pil
pissta
Zaštita u vinogradu
Novak

Varaždin(ski bregi)

Email
« Odgovor #565 na: 24 Svibnja, 2012, 19:44:36 »

Do tebe nije mogla ni doći...moji susjedi su je jućer lopatali sa terasa!...imao si sreće ili ja nisam ???...ovaj put... jer sezona je tek poćela!
I da ljut sam na protugradnu zaštitu premda su ispucali cijeli arsenal.No kad su stali (ili više nisu imali) nakon desetak minuta ga je oderalo iz drugog oblaka!
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #566 na: 24 Svibnja, 2012, 19:55:16 »

Kažeš da je danas popodne opet bilo kod tebe?Morat ću sutra opet ići vidit jer sam otišao kući oko tri sata a oko pola šest sam čuo  protugradnu iz tog pravca.Kod kuće opet jaki pljusak.
Evidentirano

I onda neš pil
dock
Novak
**

Email
« Odgovor #567 na: 24 Svibnja, 2012, 20:41:29 »

prije dva sata opet kod mene na vinici palo 2 litre na metar...sutra špric ak se bu moglo....
Evidentirano

nakon mene samo bog i vino....
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #568 na: 25 Svibnja, 2012, 06:25:22 »

Do tebe nije mogla ni doći...moji susjedi su je jućer lopatali sa terasa!...imao si sreće ili ja nisam ???...ovaj put... jer sezona je tek poćela!
I da ljut sam na protugradnu zaštitu premda su ispucali cijeli arsenal.No kad su stali (ili više nisu imali) nakon desetak minuta ga je oderalo iz drugog oblaka!
Vjerojatno nisu imali više,evo tu malo o proračunu za ovo godinu da se previše ne nadamo http://www.obrana-od-tuce.hr/nw/Proracun-obrane-od-tuce-za-2012-godinu/23
Ova godina za mene je definitivno gotova!...nemam se čemu radovati u njezinom ostatku.
Juće tuča potukla sve što imam;vinograd, voćnjak, vrt, ukrasno bilje...šteta ogromna!
Kaj se tiče vinograda,ja sam znao često imati tuču pred cvatnju,raspara lišće,grozdići dobe udarce,ali se oporave,pogođene bobice se osuše,ali ostatak nadoknadi taj gubitak,u pravilu se ne osipa i ispadne ok.Kad bi morao birati kad da me tuča potegne birao bi sad. ;)
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #569 na: 26 Svibnja, 2012, 13:56:57 »

Četiri tučonosna oblaka prekjučer su prešli preko mene iz Mađarske. Vidim inače Mađarsku sa brijega, kakvih desetak km od granice, zračne udaljenosti, do rijeke Drave. Na sreću nije bilo ništa. Nije se pucalo, ali pratio sam situaciju i sklopka mi škvrnula, no dobro je prošlo. Četiri navale :P
Evidentirano

Str: 1 ... 36 37 [38] 39 40 ... 103 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!