Preporučivao sam Foliacon sa kalcijem, Foliacon Ca ili nešto takvo prije dvadesetak dana šta bi moglo pomoći.No, dvije su opcionalne mogućnosti, loša prihrana, odnosno obilna prihrana dušikom i loš smjer vinograda kontra vjetrova, tj. loš položaj u zavisnosti od ruže vjetrova Naravno postoji i treća mogućnost, oluja koju ne možeš izbjeći
ja sam već i sam sebi dosadan jer sam svaki drugi dan u gorici i lovim svaku mladicu,pošto ih je malo 3-4 po trsu,i ak mi to potrga ode sve u p.m.I svejedno mi je uspjel potrgati par komada,al spasil sam uglavnom skoro sve.
Doma, oko dvorišta mi se smrzlo 15 kom. rajnskog rizlinga, lani posađenog. Ko brenerom ofureni, temeljito propadaju. A bili zaštićeni plastićnim tuljcima. Možda baš zbog toga, jer kad se sunce diglo pod tuljcima se stvorio plastenički efekat, naglo se digla temp. i sve se ofurilo. 7/8 kom. koji su bili u sjeni - preživjelo je. Valjda.Proces uvenuća još traje, crni se i suši stabljika i listovi, od vrha prema dolje. Što sad? Drin? Kada? Hoće li se to obnoviti ?