išel sam na par šiba probat skinuti pupove i još su za sad zelene boje, izgleda da su preživeli ove studeni
sad još ne možeš ništa vidjet jer su još smrznutii!...tek kad zatopli
i šta da ja radim sad, imam problema s vlagom stara je kuća itd....
Huuuraaaaaaaaaaaaa +1! Odamh se lakše živi!
Onda se primi lopate Nije to ništa, malo razgibavanja
ovo smo dugoooooo čekali fala bogu na plusu
http://www.agroklub.com/vinogradarstvo/urod-grozdja-ce-biti-smanjen-i-do-70-posto/6367/...izgleda da moje "crne" slutnje dolaze polako na vidjelo ni mi u zagorju nismo ništa bolje prošli...kod mene se tri dana temperatura spuštala ispod -20C.,a preko dvadeset dana nismo ulazili u plus tempu ...oni koji su vinograde orezali u siječnju zažalit će u ovoj godini, zasigurno!...takva je majka priroda...svaku godinu nam nešto podari da ne zaboravimo tko je gazda ispod plavog neba...mi zasigurno nismo,niti ćemo ikad biti!....pusti nas par godina i onda kaže; e sad ćete vi vidjeti ono što ste već zaboravili da postoji!...o cvijeću bolje da i ne pričam ...dosta vrsta neće ni krenuti ove godine!Kako je sa voćkama?...ima li ko informaciju sa terena?
Ne mora biti,ja sam npr.paranoičan orežem lucnjeve,ali pustim više šiba i ne idem u konačno orezivanje dok ne zatopli,ali nisam bil dovoljno paranoičan pa mi je puknuo-smrznuo hidropak u klijeti nakon 12g,600kn štete i dobra škola za ubuduće