Gabro jel kod tebe gori?
Sad se npr.vidi na radaru grdosija u Vojvodini koja je sigurno napravila golemu štetu.
Neki veliki vinogradari su počeli sa rezidbom, skidaju kompletne lucnjeve, a ostavljaju samo po 2-3 reznika na glavi trsa.
@Gabro kad nađeš vremena daj nas informiraj o toj prašumi.
Kod mene momentalno ne,ali je izgorilo po brača,maslinici,vinogradi,ovce,to je za poludit lako je moguće da noćas polako dođe i bliže jer ga vitar nosi taman na vinogorje malog plavca u Murvici tamo su najbolji položaji i največi broj čokota svi smo na nogama,mi iz dvd-a polako se minjamo u dežurstvima a najgore je šta se ništa nemože napravit to je teren di se jednostavno sa zemlje nemože gasit.Malo ko od vas zna da je požar počeo u jedinoj i od države i evrope zaštičenoj PRAŠUMI koja je postojala,do jučer,na jadranu i sad još jednog rariteta više nema,puno je toga nestalo u ovom mom kratkom životu,a šta su nam stari uspjeli sačuvat a mi smo tako olako to shvatili!!!!!
Neće valjda na Murvicu, jel' tamo i Baković ima svoje vinograde?I šta će sa ovima koji su skrivili požar...
bilo je ono u Međimurju nekih pokušaja protugradne obrane s avionom,al kolko čujem se letos od toga odustalo.Razlog ??Najvjerojatnije prevelika neučinkovitost .