A šta je tek onda 28 zlata na 180 uzoraka na Moslavina 2012? Zar je i to neozbiljna izložba kao i tvoje ocijene na njoj? Za mene ne, ali ako jo to kriterij onda je mnogo neozbiljnija od Virja Jasno da se "selska" i "malogradska" ocijenjivanja nemogu uspoređivati sa priznatim i respektabilnim izložbama, ali ih nije ni korektno na ovakvim osnovama omalovažavati. Uostalom, pozivam te slijedeću godinu u Virje, pa ako dobiješ zlato jer je tu lako, a ako i ne nema veze, proširit će se područje izlagača ( bar za dvadesetak km od Novoselca) pa će ocijenjivanje možda tada biti malo ozbiljnije
dobro protupitanje ali i dalje stoji da je, budimo točni, nešto više od 10 vina zlatnih samo iz područja virja, a iz svih ostalih raznih mjesta gotovo isto toliko, ako ne i manje. i k tome vjerujem da su iz daljnih mjesta nosili uzorke oni koji su smatrali da imaju kvalietna vina. tako da dok se pogleda u globalu broj zlata je malo škakljiv. ali bitan je i broj izlagača, u virju ih je čak 300.kak god, mogu reći da je moje vino realno ocijenjeno. za jedan uzorak mislim da mi podcijenjen, ali neznatno, a bože moj, uvijek je tu i subjektivan dojam i želje.u svakom slučaju,mislim da ste dogovorili novu suradnju za nagodinu uostalom, kolko kospha hvali svoj uradak, a već duže vrijeme planiram put u moslavinu već sam pomišljala da odem i do vinarije, ovako će moslavina do nas.
Ja sem ž đurđefca. Dobio srebro i 2 bronce kod sebe. U obranu Virja mogu reci da je to izlozba MLADIH vina.
Ja osobno da se salju samo najbolja vina iz svakog podruma. To podize kvalitetu izlozbi i vina, a ovo tvoje ih samo razvodni [/quoteprika ostajem pri svome jer mi empiria ide na ruku-izložbe nekad (prije 6-7 godina) su nekaj sasvim drugo od ovoga danas.Rijetko tko oće priznati da nekadašnje srebro danas nosi broncu itd.Mali vinari već na veliko barataju sa sumporom i enzimima u podrumu idr.a fakat u manjim sredinama sudjelovanje na takvim malim lokal patriotskim izložbama pridonjelo je da se međaši takmiće sa svojim vinima i svi dobivamo time.
Tako je, treba se natjecati, cuti tudje, a pogotovo strucno misljenje i ocjenu tvog vina. Ali, naravno ocjenu vina dobijate svakodnevno od ljudi koji kusaju vasa vina i u konacnici sve to ne vrijedi ako mi sami nismo zadovoljni s nasim vinima. Znam da nikad necemo biti s njime prezadovoljni jer nas to vuce i tjera na sve bolji rad.....
gdje sam ja igdje hvalisao svoja vina? Molim post...