4 butelje i dalje ili? Jel ces predat svoju grasevinu?
Zgodno je ovo kaj možeš pratiti ocjenjivanje pa na neki način možeš vidjeti koliko sam realno procjenjuješ neko vino. naravno, postoje odstupanja, a s druge strane se po meni sve svodi na jedno-ili ti vino leži ili ne.baš mi nije najjasnije zašto odbace najbolje i najgore ocjene jer postoji matematička sredina.Gledala sam rezultate iz Ðurđevca, pa i nema prepuno zlata. kod tebe kažeš da je isto bilo par, a u Virju je bilo 20??Inače 17,7 je jako lijepa ocjena, nemoj se bedirati kaj nije zlato. Čestitam!
A sta mislis da je 20 tih zlata realno? Vjerojatno ih pola nebi bilo ni srebro na nekim jacim izlozbama. Stvar je kompetetnosti ocjenjivaca, naputka predsjednika komisije i organizacijskog odbora koliko da se strogo vina ocjenjuju itd. Takodjer i broj uzoraka.@ Podrumar: ovo je odlican rezultat, jako jako visoka ocjena.
Zašto je to jako dobar rezultat sa nekog ocijenjivanja u nekom zagorskom selu ( Podrumar, ne osporavam tvoj rezultat, čak što više čestitam ) ,a rezultati u Virju su precijenjeni Znaš li sastav komisije na obje izložbe? Uostalom, ako pogledaš rezultata iz Virja i nekih slijedećih izložbi, zlata se ponavljaju i u Ludbregu i Čazmi i Ðurđevcu itd.
Stvar je u tome da treba uzet sve ono sto sam naveo, a ne se osjecat prozvanim.
, ali 20tak zlata na tak malom prostoru mi je prepuno!