Kajgot piru! Ak si jednom mesecno nemres priustit vino od 3000kn bolje da ni ne zivis i da pijes buckurise koje kemijas u svom podrumu.
Alo pa gdje ti zivis? 400000 ljudi je bez posla, vjerojatno i vise jer nisu svi prijaljeni na zavod, a 30% zaposlenih sljaka za minimalac i ti onda pricas o vinima za 3000kn.
Ako se ne slepa sto onda nisu napravili zaseban dogadjaj mjesec ili dava prije ili poslije? Ulozili u marketing i sve ostalo sto je potrebno da bi festival kao takav uspio. Ovako je cinjenica da ce odvuc dio klijentele cisto zbog vremena dogadjanja, a to je primjer balkanskog poslovanja.
Pa al nisi nista pogrijesio. Tamo ima vina za 3000kn
taj festival je koncepcijski totalno drugaciji od Esplanade i sa njime uopce ne zeli imati veze (a u osnovi realno niti nema), sam cilj LGK-a nije da tamo prode 20 000 ljudi kroz ta 2 dana tako da im taj marketinski dio nije presudan za uspjeh jer se ne baziraju na kolicini nego na kvaliteti a niti zarada im nije presudna (pitanje je uopce da li ce je i biti jer je upad prakticki simbolican a izlaganje BESPLATNO).to radi grupa entuzijasta kojima je cilj promovirati nesto iskreno, prirodno i sto predstavlja totalni odmak od danasnje industrijske proizvodnje vina.ulozili su dosta u samo dovodenje vinara jer su ih birali sami jer nisi mogao samo poslati prijavnicu, platiti i pojaviti se tamo sa vinima, kako se to inace radi. opet kazem, odvuci ce onoga koga takva vina i filozofija zanimaju, tebe npr. vjerujem da nece jer ako si odlucio ici u Esplanadu ici ces u Esplanadu. uostalom, oba sajma se odrzavaju kroz 2 dana pa onaj tko bas zeli, ici ce na oba kroz ta 2 dana, s time da je Esplanada 100 kn plus 50 kn casa a LGK je 70 kn.
Pa ne znam, čini mi se da je koeficijent x2, slažem se da je ponuda je ok i treba biti za svakoga ponešto ali zašto ne može biti cijena ispod 200% od redovne maloprodaje, zar marža mora biti +100%.Ok, nisam inače posjetitelj ovakvih mjesta, možda tu ipak dolaze ljudi kojima sve ovo nije bitno (ili im je bitno ali si mogu to priuštiti), ako je tako tako i oni dobro posluju sve 5. A opet ponavljam da mislim dva različita vinska događanja u isto vrijeme u krugu 1km nije baš najbolje pogođeno, ali eto vidjeti će se ove godine Možda zaista ima značajan broj posjetitelja WF-a kojima je dosta toga oblika upoznavanja vina i vinara pa će ovo biti dobro osvježenje...
Pa ako je ovako kao što si napisao onda je termin promašen... Esplanada je već nekakva tradicija i dobra prilika za vidjeti neke ljude i malo popričati.... možda je nekome to dosadilo ali meni je skroz ok i smatram WF najboljim vinskim festivalom u ZG.Također me zanima i ova biodinamička priča ali sve to u 2 dana mi je ipak previše
Nikad-NIKAD ne bi dal za vino više od 300 kn za butelju. Jebiga, seljo sam i malograđan al, na to se sve svodi. Znam da u tom rangu mogu probat sve kaj me zanima od vina u cijelom svijetu . Osim ako netko ne počasti. Također za Babič nebi dal više od 100 kn. Niti za bilo koje hrvatsko vino. Daj se spustimo na zemlju. Treba raditi sa plusom, ali neki žive u oblacima.