VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 19:45:49

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Kultura pijenja vina
| |-+  Kultura pijenja vina
| | |-+  Izložbe i ocjenjivanje vina
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 101 Dolje Ispis
Autor Tema: Izložbe i ocjenjivanje vina  (Posjeta: 792705 puta)
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #525 na: 06 Lipnja, 2010, 07:22:08 »

Nakon čitanja imam želju kušati navedena vina, nadam se da ću imati prilike kušati u skoroj budućnosti.  :)
mislim da nećeš požaliti,dobra su mu ;)
Evidentirano
DarzaJ
Novak
**

Slav.Brod, 45°11'51.51"N, 18° 1'17.66"E

Email
« Odgovor #526 na: 06 Lipnja, 2010, 08:06:48 »

mislim da nećeš požaliti,dobra su mu ;)

Činimi se kao da sam i ja imao svoje učešće u tim vinima, pratim to več par mjeseci, još od onih prijedloga za etiketu na bocama.
 :D
Evidentirano
jnix
aktivni član

Novoselec, Općina Križ, Zagrebačka županija

Email
« Odgovor #527 na: 08 Lipnja, 2010, 10:39:59 »

3.    http://www.bedekovcina.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1290&Itemid=0

2.    http://www.zelina.hr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=484&Itemid=67

1.   http://www.vinogradari-vrbovec.hr/poziv_izl_10.pdf

4.    Definiran je i program 3. Festivala graševine Hrvatske koji će se održati 18. i 19. lipnja 2010. u Kutjevu. Pogledajte detalje, dođite i uživajte u vinskom spektaklu!
Kutjevački vinari - Udruga vinara i vinogradara | Događaji i vijesti | Festival graševine Hrvatske 2
www.kutjevacki-vinari.hr
Dana 18. i 19. lipnja 2010. (petak i subota) u organizaciji udruge vinara Kutjevački vinari održat će se kulturno vinska turistička manifestacija: “Festival graševine Hrvatske 2010.” U sklopu same manifestacije ...

5   18-19.  http://www.bilikum.hr/doks/poziv_2010.pdf

;) :D ;D

http://www.zagrebancija.com/hr-zupanija/uzivajte-u-siru-vinu-gazdama-i-kraljevima-ulice_304714
Evidentirano

jnix
aktivni član

Novoselec, Općina Križ, Zagrebačka županija

Email
« Odgovor #528 na: 14 Lipnja, 2010, 06:24:58 »

3.    http://www.bedekovcina.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1290&Itemid=0

2.    http://www.zelina.hr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=484&Itemid=67

1.   http://www.vinogradari-vrbovec.hr/poziv_izl_10.pdf

4.    Definiran je i program 3. Festivala graševine Hrvatske koji će se održati 18. i 19. lipnja 2010. u Kutjevu. Pogledajte detalje, dođite i uživajte u vinskom spektaklu!
Kutjevački vinari - Udruga vinara i vinogradara | Događaji i vijesti | Festival graševine Hrvatske 2
www.kutjevacki-vinari.hr
Dana 18. i 19. lipnja 2010. (petak i subota) u organizaciji udruge vinara Kutjevački vinari održat će se kulturno vinska turistička manifestacija: “Festival graševine Hrvatske 2010.” U sklopu same manifestacije ...

5   18-19.  http://www.bilikum.hr/doks/poziv_2010.pdf

;) :D ;D
   znači petak Kutjevo, subota Bedekvčina i ned. Križevci
Evidentirano

riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #529 na: 14 Lipnja, 2010, 14:59:47 »

onda se vidimo u Bedekovčini
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #530 na: 19 Lipnja, 2010, 21:25:30 »

Jučer 18.06. smo prijatelj Jnix i moja malenkost bili u Bedekovčini na 43.sajmu i izložbi vina.Pa da krenem redom:
Jedna od zamjerki bi bila što u brošuri o nagrađenim vinima nit je napomenuto u  koju kategoriju spada (suho,polusuho,slatko),nit od kud je dotični nagrađeni proizvođać.Znaći osim godišta,imena nagrađenog,te boje medalje ..ništa,pa ti pogađaj.

Šampionom sajma proglašen je Traminac mirisni gosp.Josipa Hanžeka,2008,polusuho..88 bodova.Iskreno,nije mi se dopalo.Bez prepoznatljivog mirisa i okusa,poprilično gorak okus nakon ispijanja.Ni kolega Jnix nije bio oduševljen.

U kategoriji proizvodnje vina za vlastite potrebe pobjedila je sa 18,50 bodova gđa.,ili gđica? Monika Gorićki sa suhom graševinom,2009.
Vino sa zaista dosta jako izraženom kiselinom,nedovoljno izbalansirano,dok je boja i miris u redu.I tu smo se složili da definitivno nije za zlato.

Isprobali par Chardonaya i R.rizlinga(normalno zlatna),za mene sve dosta praznjikavog okusa,takođe sa poprilično oporosti,bez prepoznatljivog bukea dotičnih sorti.Nekako sam stekao dojam previše izmučenih vina,više bih se usudio reći prisiljenih.
Tako da su me sva ova zlatom nagrađena vina zaista razočarala.U usporedbi sa Vinicom,tamo su zaista odisala svježinom i punim pravom predstavljala dostojne predstavnike pojedinih sorti.

Međutim ostali smo stvarno ugodno iznenađeni vinima srebrnih odličja.Kao prvo istaknuo bih Savinjon gsp.Ðurek Marjana.Stvarno ugodnog i prepoznatljivog mirisa,te ugodnog,blagog okusa,sa odlično izbalansiranim kiselinama i šećerima,te postojanog tijela.No,sljedeći je bio totalno razočaranje,moglo bi se reći preoksidiran,jednostavno nestane u ustima i taj zaista ne zavređuje srebro.

Sljedeće udodno iznenađenje(bar za mene) bio je Zeleni silvanac gosp.Ladišić Stjepana.Stvarno dobar,jedan od boljih koje sam probao do sad.

I najveće otkriće probali smo na kraju.Muškat žuti gosp.Glavać Marijana.E,to je po meni trebao biti šampion,a i kolega Jnix ima slićno mišljenje.Nemam tu šta puno nabrajat,dovoljan će biti podatak da nakon pola sata vožnje do kuće još uvijek sam osjećao njegovu aromu u ustima.

I moj rezime  na kraju bio bi sljedeći:
Prisutnost poprilićne konfuznosti u organizaciji,popraćen dvojbenim odlukama ocjenjivaćke komisije,a najavljeno predavanje o IPARD -u i SAPARD - u  pretvorilo se u izlaganje o provođenju  izrade digitalnih karata obradivih čestica,te stupanju na snagu sa 01.07.2010.g.agencije o prometu nekretnina(normalno napomenuto je ako uspije),dok o pogodnostima i uvjetima za dotične programe EU-e nije bilo ni slova.Također ostaje žaljenje što nismo uspjeli upoznati NITI JEDNOG forumaša iz dotične županije.Šteta :-\
Moram i priznati da me od svega toga iskušanog i izmiješanog na kraju i malo zaboljela glava  :-[ ,i ne bi bilo fer ne pohvaliti domaćine na ukusno spremljenom Švedskom stolu na kojem je bilo od svega ponešto u dovoljnoj kolićini.
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #531 na: 20 Lipnja, 2010, 01:41:38 »

Riba2: Opcenito se vina najvise mijenjaju izmedju prvog i 4og mjeseca. A vecina hobi proizvodjaca ne zna proizvest vino koje ce bit stabilno kroz godinu, a kamoli kroz par godina ;)
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #532 na: 20 Lipnja, 2010, 12:46:45 »

Jucer sam bio na festivalu graševine u Kutjevu. Vrijeme je zeznulo cijelu manifestaciju, ali bilo je za probati svakakvih vina. Kolega THRESC (sada vinaRadic) i ja smo obisli znacajan broj standova. Bilo je svakakvih vina.
Od dobrih izdvojio bi slijedece: Grasevina Čamaka po meni najbolja na festivalu, zatim graševina Zorić, Tandara, Vasilj i 2008. Mihalj. Od rajnskog rizlinga jedini odlican mi je bio od Tandare i uzeli smo 2 butelje tog vina. Jakobovicev je u redu, ali puno je bolji onaj iz 2006. Ostali nisu vrijedni spomena, tj. dosta su losi. Adzicev je koma, isto tako i Mihaljev. Krauthakerova grasevina isto nista posebno alkohol strsi uzasno.
Galic nije imao sauvignona za ponuditi, no zato ga ima u svakoj grasevini i to dosta. Ne znam cemu to i kako to ocjenjivaci ne prepoznaju. ???
Takodjer sampionska grasevina od Feravina je blago receno razocarenje. :-\
Na kraju zavrsili kod Majetica na klopi koja je bila odlicna, al mu vina ne prate.  :-\ >:(
Evidentirano

Radić
Novak
**

Email
« Odgovor #533 na: 20 Lipnja, 2010, 17:12:37 »

Evo stigoh i ja kući nakon 3 dana boravka u Kutjevu i okolici.Obišao sam puno toga.Bio sam u podrumima kod Jakobovića i Majetića i obišao same lokacije većine vinogradara.Mislim da nigdje u Hrvatskoj nema toliko vinogradara i vinara na jednoj hrpi.Cijeli kraj je predivan i ljudi su izuzetni.Što se tiće festivala Graševine on je to i bio.Bilo je se teško odlučiti koja je najbolja,ali su one loše odma stršale.Ostala vina su bila malo zastupljena i ne baš reprezentativna.Ono najbolje se očito čuva za prodaju ili je već prodano.Sva iskustva i niz degustacija sam podjelio sa Kosphom i njegovom ekipom.
Zaključak:Kutjevo je jedinstveno po Graševini
Evidentirano
Mušketir
Novak
**

Email
« Odgovor #534 na: 20 Lipnja, 2010, 19:34:57 »

Bili smo jučer kao udruga u posjetu Zagorskim vinarima, obišli smo Vinski Vrh, Vuglec breg, vinara Zdolc iz Pleminšćine, Udrugu vinara Pregrada i završili obilazak na ručku u Grešnoj Gorici.
Svima sve pohvale na gostoljubivosti i finim vinima a posebno vinarima iz Pregrade (Cvek,Javornik,Bračun) na prekrasnom druženju u vinoteki Pregrada
Evidentirano

45.857327,16.282457
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #535 na: 21 Lipnja, 2010, 10:45:00 »

ne kužim zašto nitko od njih nije bio prisutan sa svojim vinom u Bedekovčini ???
Evidentirano
COS
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #536 na: 21 Lipnja, 2010, 11:08:40 »

Zahvaljujem ribi2 i koshpi na  detaljnom izvještaju iz Bedkovčine i Kutjeva.  Prema detaljnom opisu degustacije, dobio sam dojam da sam i Ja ta vina kušao.
Evidentirano
Mušketir
Novak
**

Email
« Odgovor #537 na: 23 Lipnja, 2010, 22:30:38 »

evo maloprije sa se vratio sa otvorenja izložbe vina u zelini i tamo je bilo stvarno za sve pohvale kaj se tiče klope, vina naravno VZM samo predikati ili ledeno, dobar dio zlata isto predikati ili ledeno a kak bi rekli "normalna" vina tu i tam koje zlato ali u srebru jako puno finih vina.
Bila je tamo ekipa iz Vuglec brega, pajdaši iz Lobora,dečki iz Vinskog vrha,Puheleki ,Kos, Jurišič i još puno puno ljudi.
Uglavnom šteta za svakoga tko nije bio jer je propustio jedno lijepo druženje.
Evidentirano

45.857327,16.282457
Moslavac
Novak
**

Zagreb-Štakorovec-Dubrava

Email
« Odgovor #538 na: 23 Lipnja, 2010, 22:35:06 »

evo maloprije sa se vratio sa otvorenja izložbe vina u zelini i tamo je bilo stvarno za sve pohvale kaj se tiče klope, vina naravno VZM samo predikati ili ledeno, dobar dio zlata isto predikati ili ledeno a kak bi rekli "normalna" vina tu i tam koje zlato ali u srebru jako puno finih vina.
Bila je tamo ekipa iz Vuglec brega, pajdaši iz Lobora,dečki iz Vinskog vrha,Puheleki ,Kos, Jurišič i još puno puno ljudi.
Uglavnom šteta za svakoga tko nije bio jer je propustio jedno lijepo druženje.

pa traje još par dana :D
Evidentirano

Zbog nje su me na sud dali
u okove bacili
a sad tuđe
nebo gledam
sanjam svoju ledinu
al ne dajem,ne prodajem
ljubav moju jedinu

www.e-vinarstvo.com
Mušketir
Novak
**

Email
« Odgovor #539 na: 23 Lipnja, 2010, 22:38:52 »

pa traje još par dana :D
PA traje ali sad je bilo toliko fine klope i čini mi se da se popila većina zlatnih vina ali ima se i sutra kaj piti

idemo?
Evidentirano

45.857327,16.282457
 Str: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 101 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!