Nisu komisije krive i nema tu namještaljki jer tko time nešto dobiva, stvar je u onome i slažem se s tobom da "svaka baba zna složit vino" a koliko je uspjeha u tome govore ocjene.Mislim da su tvoja iskustva u proizvodnji vina još prilićno tanka i osnovna ali imaš potencijala da se razviješ u pravog vinara.A moram ti spomenuti da me tvoji opisi pojedinih vina tako odušavljavaju da imam osjećaj da čitam svijet u čaši.
Ja ne znam zasto se ne mogu dobiti ocjenjikacki listici svakog pojedinog degustatora.
Opet se vraćamo na rekla kazala,mogla ti je predsjednica komisije odbaciti vino, a ostali članovi dati zlato i dobio bi zlato, a ti opet ne vjeruješ komisiji nego rekao ti je miklaužić da je tvoj pinot bio najbolji i da su se svi urotili protiv tebe i degradirali te.Ja mislim da su te realno ocijenili, imao si dva uzorka vina i bili su podjednako ocijenjeni, pa ispada da je ocjena ipak bila na mjestu, Kod ocjenjivanja vina je bitno da uvjek budeš konstantan, hoću reći nesmije ti se dogoditi da dobiješ na jednoj izložbi i zlato i broncu, jer ispada da onda ni sam neznaš kakva su ti vina, jedno vrhunsko a drugo tak tak, onda to lošije nemoj niti nositi na ocjenjivanje.
U zavodu ti se drže nepisanog pravila da od svih vina koja se nađu na ocjenjivanju samo 10% dobije zlato odnosno oznaku vrhunsko što po meni nije uredu i treba promjeniti takav način ocjenjivanja vina.To sam već pisao neki su nosili vina po nekoliko puta dok nije dobili zlato
A tko ti je službeno vino ocjenio zlatom,(rekao ti je Miklaužić). Jesi li uopće dobio s kojim vinom zlato i imaš diplomu?