s ovim se definitivno slazem, jako losa organizacija u smislu razmjestaja vinara na sajmu! upad je bio dosta (pogotovo kada kupis 2 case.. ) ali jebiga, sta sad, da sam isao van potrosio bi 300 kn.. za razliku od esplanade ima vise stranih vinara i posebnijih vina (a to me najvise i zanima) dok je sajam vino.com u esplanadi nekak vise orjentiran na nase vinare i domaca vina i nekak ide vise u cilj prezentacije i kusanje vina koja se mogu kupiti za predstojece blagdane jer se odrzava pocetkom 12. mjeseca..pa meni su ta sva vina ispodprosjecna i apsolutno nezanimljiva, da su u Hrvatskoj bili bi u rangu obicnih vina iz Kutjevackih podruma, dakle vina oko 40ak kn a to nikako nije ono sta ja trazim i divim se u vinu.. taj rose je ok ali samo ok, nista posebno. ako bas zelis usporedivati probaj rose od Krauthakera, za razliku od ovog ima i dobro tijelo jer ima oko 13,5% alkohola a tu je i Kozlovicev rose Violeta..ako ti je Korak najbolji rizling onda vjerojatno nisi pio nijedan od Enjingija, a da ne spominjem visoke predikate..prijatelju a sta ja cijelo vrijeme trubim.. specificnost, posebnost, originalnost! jedini kriteriji pravog i iskrenog vina. hm, nisam ni ja siguran ali koliko vidim jedino je ovaj Kangjera Baldo iz Dubrovnika pa je vjerojatno on.. i dubrovacka malvazija u biti nema nikakve veze sa istarskom malvazijom, to su dvije apsolutno razlicite sorte!meni takoder nije isao na zebru, nije mi uopce imao nikakve animalne note (za razliku od Milosa!) ali ovdje na sajmu se ipak radilo o berbi 2007. dok je onaj lik na videu kusao berbu 2006. tak da su to u biti bila dva razilicita vina a vjerojatno samim time i razlicite arome..meni je ovdje ta amfora bila nekak losija a u esplanadi puno bolja.. razmisljao sam malo cemu bi to moglo biti tako pa se sjetio da sam u esplanadi amforu pio gotovo na pocetku kao negdje 5. vino a ovdje mnogo kasnije, nakon sigurno vec 20ak kusanih vina.. nisu meni slovenci izricito fanovi ali volim njihovu filozofiju i pristup vinu, i volim terroir goriskih brda.. meni je ta aroma vinjaka odlicna, zrelo, kompleksno vino sa razvijenim specificnim tercijarnim aromama! vina jesu teza ali jebiga, to nisu vina koje cemo nas 5 popiti u kleti uz spek i luk u kolicini od 15 litara.. a cuj, znam da se nekima takva vina ne svidaju jer su navikli na nesto drugo ali to sta radi Movia je u biti sam vrh vinogradarske i vinarske proizvodnje i cistoce.. ali cinjenica je da to je vino, nije destilat i to je ono sto je gotovo nemoguce dobiti i ono sto je neusporedivo sa ostalim vinima. ja to izrazito cijenim i volim, sve je stvar osobne preferencije ali cinjenica jest da je to ipak bijelo vino.ps. Moslavac, sta si samo to probao..!? ili se drugoga bas i ne sjecas..
jnix, ja mislim da to nije napravljeno ciljano u tom smislu koji ti kazes jer sumnjam da su sami izlagaci mogli birati mjesto gdje ce im biti stol i kraj koga ce biti vec je taj razmjestaj radio organizator..
http://www.vinica.hr/hr/478/ocjenjivanje-prijavljenih-uzoraka-vina/
400 uzoraka vina....mislim da ce ocjenivacka ekipa biti malo preumorna...Koliko ima clanova ocjenivackog odbora?
Molve izložba vina danas od 19h. ja sam tamo