VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 15:32:44

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Radovi u vinogradu
| | |-+  Berba grožđa
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 83 84 [85] 86 87 ... 152 Dolje Ispis
Autor Tema: Berba grožđa  (Posjeta: 923324 puta)
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #1260 na: 16 Kolovoza, 2013, 11:22:05 »

Ne rade pod zemljom vec se najcesce skrivaju po supljinama u drvecu, rolet kutijama, krovovima itd..
Evidentirano

gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #1261 na: 16 Kolovoza, 2013, 12:20:14 »

Ne rade pod zemljom vec se najcesce skrivaju po supljinama u drvecu, rolet kutijama, krovovima itd..

Sliče ovim našima,samo šta naše kopaju gnjizdo pod zemljon ili u suhozidu i ulaz izgleda ko da je od poljskog miša.
Usvakom slučaju veliko sranje!
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #1262 na: 16 Kolovoza, 2013, 14:39:20 »

Bit ce gadno za berbu. Vidim da kod tebe vec je.  :-\
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #1263 na: 16 Kolovoza, 2013, 20:28:43 »

Kako si to Koshpa slikao, ili se usudio slikati. Sigurno si imao spraya u jednoj ruci za svaki slučaj.

Stršljeni, mamak i ljepilo za miševe, idu svi jedni na druge jer se dozivaju.
Evidentirano

Srky
Novak
**

Email
« Odgovor #1264 na: 16 Kolovoza, 2013, 20:48:20 »

Kako si to Koshpa slikao, ili se usudio slikati. Sigurno si imao spraya u jednoj ruci za svaki slučaj.

Stršljeni, mamak i ljepilo za miševe, idu svi jedni na druge jer se dozivaju.

Dobra ideja! Kaj staviti za mamak? :)
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #1265 na: 16 Kolovoza, 2013, 20:54:58 »

Ak je kruto, prezrelu krušku, ako je tekuće, pivo kraj toga!
Evidentirano

dugi68
Mlađi novak
*

vranovci

Email
« Odgovor #1266 na: 16 Kolovoza, 2013, 20:59:55 »

Mislim da sam već pisao o tome. Ako nisam ispričajte me. Prije tjedan dana san kombinirao: na jednom trsu pivo a na drugom trsu goveđu juhu. Na pivo stršljen ide za čistu 10 a na goveđu juhu tu i tamo.  :) ;)
Evidentirano

slavonijo sve ti cvalo
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #1267 na: 16 Kolovoza, 2013, 21:30:13 »

Ovi naši stavljaju par kapi meda,nego kad smo već kod ovoga primjetio sam da idu ko ludi na sirovo meso,ribu i sl. zanima me kako bi bilo zatrovat meso sa nekim insekticidom i pobacat po vinogradu,nevjerovatno je da šnicel nestane u jednom danu?
Evidentirano
dugi68
Mlađi novak
*

vranovci

Email
« Odgovor #1268 na: 16 Kolovoza, 2013, 21:36:01 »

Ovi naši stavljaju par kapi meda,nego kad smo već kod ovoga primjetio sam da idu ko ludi na sirovo meso,ribu i sl. zanima me kako bi bilo zatrovat meso sa nekim insekticidom i pobacat po vinogradu,nevjerovatno je da šnicel nestane u jednom danu?
Gabro, na med ide i pčelica a to ne želiš. Ajd probaj sa f... pivom.  ;)
Evidentirano

slavonijo sve ti cvalo
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #1269 na: 16 Kolovoza, 2013, 21:40:27 »

Meni su se ove godine nastanili u dimnjak na kući,koji trenutno ne koristim.A bilo je frke s njima,a inaće i ja ,kad ih uoćim namažem dugu batinu ljepilom i gurnem im pred ulaz,..polove se svi do jednog.Samo treba očistit batinu s vremena na vrijeme i namazat novim slojem ljepila.A i Raid ih potamani,kao i ose,ukoliko imate mogućnost dosegnut ih.
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #1270 na: 16 Kolovoza, 2013, 21:43:13 »

Ma, nemoj trovati meso, otrovat ćeš sve živo u okolici, pse, mačke i druge beštije, netko će te prijaviti još jer si im ljubimca otrovao. To se skuži. Faciron je idealni za potop mamka, ako je dostupan u apoteci. Ali, to nije za stršljene, to je za štakore i miševe!
Evidentirano

dugi68
Mlađi novak
*

vranovci

Email
« Odgovor #1271 na: 16 Kolovoza, 2013, 21:45:54 »

Meni su se ove godine nastanili u dimnjak na kući,koji trenutno ne koristim.A bilo je frke s njima,a inaće i ja ,kad ih uoćim namažem dugu batinu ljepilom i gurnem im pred ulaz,..polove se svi do jednog.Samo treba očistit batinu s vremena na vrijeme i namazat novim slojem ljepila.A i Raid ih potamani,kao i ose,ukoliko imate mogućnost dosegnut ih.
Susjed je kupio neko sredstvo s kojim je ih potamanio. Mislim da je rekao da prska do 15 metara. Što god radili vodite računa da je stršljena najbolje tretirati tijekom noći. Uz malu upozorbu, on za razliku od osa ima dežurnu ekipu tijekom 24 sata. dakle ako ga guzite, budite brzi i dobro obučeni  ;)
Evidentirano

slavonijo sve ti cvalo
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #1272 na: 16 Kolovoza, 2013, 21:47:27 »

Ma, nemoj trovati meso, otrovat ćeš sve živo u okolici, pse, mačke i druge beštije, netko će te prijaviti još jer si im ljubimca otrovao. To se skuži. Faciron je idealni za potop mamka, ako je dostupan u apoteci. Ali, to nije za stršljene, to je za štakore i miševe!

Ma tamo kod mene nema ničega osim osa a i sam imam psa,tako da mi to nije cilj samo sam primjetio da sirovo meso žderu  nevjerovatnom brzinom,a to za med sam napisao šta koriste ovuda ne ja osobno mada ni pčele nitko više ne drži ovuda!!
Evidentirano
dugi68
Mlađi novak
*

vranovci

Email
« Odgovor #1273 na: 16 Kolovoza, 2013, 21:57:14 »

i stšljen i osa su oportunisti što se tiče hrane, ne biraju  :D
Evidentirano

slavonijo sve ti cvalo
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #1274 na: 16 Kolovoza, 2013, 22:04:52 »

Stršljeni "zovu" u pomoć druge jedinke. Budite svjesni toga dok idete u  rješavanje gnijezda. Najbolje izabrati hladniju noć dok su usporeni! Kome smeta ubod, bolje da niti ne ide u takve akcije!
Evidentirano

Str: 1 ... 83 84 [85] 86 87 ... 152 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!