S čim i kak mjeriš lideline ?
Koliko mi se cini ove godine ce vina bit natprosjecno alkoholno jaka, ali ce i kiseline bit visoke. Pretpostavljam da ce kao mlada vina nesto grublja, ali ce zato imat potencijala za dozrijevanje.Zbog dehidracije bobica odustao sam od probnog krimpanja ove godine jer grozdje samo po sebi uopce nece biti jako mostno.
kaj ti je to..
Pozdrav svim ljubiteljima dobre kapljice. Ja sam na godisnjem odmoru na Malti, pa molim kolegu Srkya za kratku informaciju o vremenskim prilikama i stanju vinograda u nasem kraju. Javila mi je suseda na mobitel da bu kod nje 3.9. berba, jer se grozde dost susi.a ja se vracam doma 5.9 tak da mogu brati najranije 10-og. Ko bi mislil da bu berba tak rano. ovdje je super uzivancija i provod al me ipak malo muci to kaj nisam doma.valjda bu sve u redu.
Zahvaljujem na odgovoru, javili su mi i moj danas na mobitel da je zasad sve ok. Berba bude sigurno onda 10.9. Pozdrav i cujemo se dok se vratim.
Zaustavljanje kolanja sokova i prosušivanje grozdova... lo stile berba prosušenih bobicakaj nikad nisi krimpao kabel neki
Imali smisla čekati kišu,da bi eventualno povuklo malo liti!????Za grožđe koje mi je dosta stradalo od sunca s južne strane sigurno ne,ali mislim na ono od sjeverne ?Inaće jučer mjeril;južna strana 22 po bablu,sjeverna 19a kiseline na najbujnijem trsu cca 7,dakle idealno za sardonnay i sauvignon!Sad ti budi pameten!?Jedno sem elaboriral da više nikad ne skidam lišće s južne strane