Nego, jedno "procesno" pitanje usput za sve koji koriste ručne preše (one s drvenim obručem).To je popriličan bottle-neck odnosno na prešanje gubim jako puno vremena i u biti to jako usporava cijeli proces, pa u biti koristimo 1-2 kace samo kao privremeni smještaj grožđa što berači donesu jer ne stignem prešati koliko brzo stignemo izmuljati... kako vi to rješavate?
Ja uzeo plasticnu cijev za kanalizaciju fi 110 izbusio je sa milijun rupica fi 2 milimetra stavio poklopac s jedne strane i zabijem je u masulj . u cijev stavim crijevo od pumpe a i na njemu je nekekav filter i sve ide vanka . povremeno ocistim filter na cijevi od pumpe zastopa se sitnim sjemenkama
eh,Slavonac...pa ti bi moral biti u konačnici zadovoljan sveukupno,a ne kaj jambraš.A još ti je i blizu šećerana ...kaj bi tek rekli mi Zagorci...meni je šardone došel na 17 ,al je direktor 14%.....potrošilo se cukora ,ohoho
ili ako nemaš pleteni koš, puštaš mošt (samotok) na pipu iz kace i tako radiš mjesta u kaci Brane, upravo tako i ja radim (samo bez koša)
Kospha kako se drži tvoj rajnski,ja idem sutra u berbu,žena veli da će berači mislit da beru sivi pinot kak lijepo izgleda.
@Moslavac, to je ok, tak i ja radim, puštam samotok na pipu iz kace, samo znaš kaj me muči... imam one glupe male bijele plastične filtere kaj se stave na pipu. To je niš korist... odmah se začepi. S čime ti to filtriraš?
@Moslavac, to je ok, tak i ja radim, puštam samotok na pipu iz kace, samo znaš kaj me muči... imam one glupe male bijele plastične filtere kaj se stave na pipu. To je niš korist... odmah se začepi. S čime ti to filtriraš?@Brane, to mi se čini super idejom... kakav je to koš, daj malo detalja, gdje ga staviš? Meni je susjed prošle godine posudio svoj izum... od inox bubnja s veš mašine je složil onako, ak si možeš zamisliti, valjak kojeg presjećeš po dužini, i to stavi na stranicu kace di mu je pipa. Ludo dobro funkcionira... samo kaj je ove godine imao berbu isti dan kao i ja pa mi nije mogao posuditi... iako mi je prošle godine obećao napraviti, ali bio je pijan