volim pastorčicu... onako kad je još zelena a u nutra prorade sokovi njumiiiii.... (o ukusima se ne raspravlja, ja jednostavno volim tako, kiselkasto voće )
Ako voliš kiselkaste kruške onda bi ti se sigurno dopala Kiferova (citronka), ako je već nemaš. Ja obožavam Kiferovu i ima ju moja ujna u starom voćnjaku koji se nikad ne prska. Redovito rodi i baš je ukusna.@ SAS meni je Krasanka prvi rod imala tek nakon 5 godina, a ove godine nema na njoj plodova.
Danas pogleda i nevirujem svojim očima višnja procvala i to obilno!!! Neće ovo dobro završit!!
Ovih dana jedva uspijeli okopati voćke i to sa dosta muke jer je blatnjavo.Namjeravam ove godine posaditi još po jednu jabuku Topaz i jednu Breaburn na podlozi m26 ako ih dobijem na toj podlozi, ako ne onda na m9. Jednu šljivu JoJo, jednu Stanley i jednu breskvu Early Redhaven. Kruške neču više saditi jer ih imamo i previše koje dolaze od početka 7. mjeseca (ljepotica) pa do jeseni (Pakham triumph) i kada god dođemo u voćnjak, najprije moramo brati kruške pa tek onda druge poslove. Onda neznamo kamo sa tolikim kruškama pa ih večinu razdajemo rodbini i susjedima.Samo da prođe berba grožđa, idem odmah na kopanje rupa.
Zdrave kaj nemas kasniju krusku od Packama za preko zime ?Koliko dugo ti stoje plodovi od Packama ?