Jučer sam bio u Primoštenu i slučajno naletih na u vinoteku i kušaonicu "Lungomare", igrom slučaja nije bilo niti struje (to je izgleda vrlo česta pojava u turističkoj Dalmaciji) što je dalo još jedan moment .
Pohvalno točenje pojedinih vina na čaše (cca 10-tak) po tako recimo solidnim cijenama, ali ipak postoji mogućnost da se isproba ako je nešto zanimljivo. Izbor nije nešto ekstra ali ima cca 40-tak različitih butelja čini mi se uglavnom Hrvatskih vina, što Dalmatinskih, Slavonskih, Istarskih....
Ja sam htio probati Babića ali nisam baš imao sreće tj probao sam Babić ®uki a Suha Punta od Gracina na žalost nije bila na raspolaganju. ®uki me razočarao, dakle što bi rekao Gary Vaynerchuk "OAK MONSTER", od Babić-a nism osjetio ni B, a vlasnik je rekao da je i Gracinov Babić vrlo sličan dakle sa dosta hrasta tako da me i prošla volja.
Vlasnik izuzetno pristupačan i gostoljubiv, moglo bi se poprilično "ćaskati" o vinima, dobra je okolnost što nije bilo struje pa nije bilo nikog osim nas a loša što su mi klinci bili nestrpljivi pa nisam baš mogao poričati koliko sam htio, ali eto izuzetno pohvalno da se može pronaći jedno ovakvo mjesto u nekom Dalmatinskom turističkom mjestu (iako nije u starom gradu nego malo izvan). U samom gradu ima par točionica vina gdje se nisam odlučio baciti u kušanje (neki su nalik mesnici, onda varijanta stolić u dvorištu i slično).
Eto ako netko bude usput i zainteresiran je za popiti čašu dvije dobrog vina i malo proćaskati o vinima u hrvata preporučam da svrati

Ovo je neka okvirna koordinata longitude=15.9262247626029, latitude=43.58635343194871