A jel? Pa bas si sa sauvignonom i rizlingom pogodio. Njihova proizvodnja je kudikamo teza jer je potrebno da se puno vise stvari poklopi da ta vina ispadnu kako treba nego kod jednog chardonnaya...
Običan chardonnay može svatko napraviti ali chardonnay sur lie baš i ne. Za sauvignon sam čuo da se treba na dvaput brati i da onda daje dobre rezultate, za dobar rizling treba dobar položaj i manje opterečenja. Ali ta vina se vinificiraju u inox pa nema dodatnih troškova. Naj jeftinije vino bi trebala biti graševina iz inoxa, ta sorta stvarno nije zahtjevna tjekom proizvodnje...
prijatelju moj al ti zbilja lupetas kojesta.. to sto si probao u zivotu 20ak (ispod)prosjecnih vina ne cini te velikim znalcem da mozes tako banalno generalizirati stvari.. bez uvrede.
kompić vidim da bi i ti drgradirao grašicu a ona je perjanica hrvatskih vina a za pojedine vinare koje je ta sorta uzdigla i ti si čuo-uostalom grašica jedna od 3 sorti prepoznatljivih van hrvatske.genijalna tamo gdje je doma-slavonija i tak.....a jako dobra kod mene u podravini -bez zamere..
Znam da si ti možeš priuštiti vina od 100,200 ili više kuna, ali vjeruj mi da si ovdje večina ljudi teško priušti i vino ok 50 kn...
kvaliteta i cijena vina slična je automobilu voziš jugo koji vrijedi 1000 kn i čini ti se ok.,sve dok ne sjedneš u mečku od 3000 000 i shvatiš da postoji abs,klima,hi-fi,konfor i sl....slično je i kod vina...za 10-ak kuna u večini slučajeva dobiš žutkastu alkoholno-kiselu tekučinu,dok za 100-tinjak imaš i "note" raznih mirisa, okusa i sl...j... ga!...ni ja si to baš ne mogu priuštiti!...baš kao ni mečku!....naravno,ima i izuzetaka,kad nešto skupo platiš a ne dobiješ ništ,... no to onda zasigurno nije mečka! Kad bi svi mogli tj. imali, jeftine stvari ne bi ni postojale!...opet filozofiram
To je moje mišljenje, zadnje dvije godine sam bio uglavnom na svim izložbama i degustirao nagređivana vina , i ona su tebi škart? Vina koja sam kupova su prosječna vina koja su dostupna široj masi ponekad sam kupio i neko bolje vino sve prema financijskim mogučnostima . Ja nisam niti zanalac niti poznavatelj vina. Ali znam što se meni sviđa... Izgleda da mi je najbolje šutjeti ovdje na forumu.Znam da si ti možeš priuštiti vina od 100,200 ili više kuna, ali vjeruj mi da si ovdje večina ljudi teško priušti i vino ok 50 kn...
Ja več za 50 kuna očekujem nešto posebno, u 50 % sličaja sam se razočarao jer sam očekivao sam više. Ja kužim da jedan Chardonnay odležan u novoj barik bačvi nemože koštati nikako ispod 50 kn, isto vriijedi i za jaka crna vina koja su odležavala u drvu, ali je zato proizvodnja sviježijih inox vina npr. Sauvignona, Rizlinga je ftinija ali se ta razlika ne vidi na policama...
Ovo je dokaz da se i za malo para može nači odlično vino koje može konkurirati višestruko skuplijim vinima.
Pa kad se već neke stvari ponavljaju nek i ja ponovin da su najbolja vina PRODANA vina. A ako možete nabit cijenu pojedinih vina nekom pričom oko njih samo naprijed
ovime nisi rekao apsolutno nista sto mi i vise nego dovoljno govori o tome da nisi previse upucen u problematiku o kojoj raspravljamo..
Joj Ivane zasto namjerno bukvalno shvacas? Dobro znas sa cijeg stajalista je najbolje vino - prodano vino. Buduci da si i sam vinar uzmi si situaciju da ne uspijes prodati 2 svoje berbe, kapacitet podruma ti je limitiran i sta onda? U kanalizaciju, prodat po 10kn/l ili ispec rakiju?
Naprotiv,stvari su toliko jednostavne da si ih ti iskomplicirao do same srži. Ne moraš nas uvjeravati da je ferrari najbolji jer ga ti voziš i jer ga ti možeš kupiti dok većina nas to ne može pa je sad zgodno da nas se ismijava. A i što će ti i taj ferrari ako stoji neprodan,taman bio najbolji na svijetu. Samom kupcu je nabitnije da je dobio ono što je želio za cijenu koja mu je povoljna. Postoji mali krug ljudi kojima to nije bitno jer, ili imaju novaca na bacanje, ili su snobovi kojima je prestiž imati nešto što drugi nemaju bez obzira koliko je to zapravo kvalitetno.Koshpinih 10 eura potpisujem.