Netko je danas pustio Gruntovčane na HTV1, ne znam da li je to preslika današnje vlasti ili metafora, ali dobro je pogođeno i sve je to isto na sramotu trenutne državne vlasti !Serija je snimana 70-tih godina i šta se promijenilo u međuvremenu, isti sistem, isti način vladanja, novo stoljeće Jadni dudeki smo svi mi radnici,a "presvetli" i "cinoberi" državna uprava, direktori i vlast.To je tako očito... Gruntovčani su mi najbolja hrvatska serija, pola sela prepoznam u njima kao i većinu funkcionera na širem zadatku Školska lektira svakako
a PROSJACI I SINOVI
Ja bi izdvojio Gruntovčane i Mejaše jer mi je taj kraj i ljudi dobro poznat. Što bolje upoznaš mentalitet tih ljudi, to više shvaćaš koliko su te serije genijalne.
Zakaj danas nitko ne zna više niti poštanu seriju napravit?i . Film se gdje koji i zalomi, a ovo ostalo je katastrofa. Imitacije španjolskih prenemaganja, nikakav scenarij,a i glumci. I oni koji slove za dobre glumce u tak nečemu se čovjek mora zapitati ko im je dal diplomu. A da o ovim jadnim sponzorušama koje se poajvljuju u takvim serijama ne govorim. Pitaj Boga kaj su morale napraviti da bi dobile tu ulogu, a onda se ne znaju ni poštano nasmijati, a kamoli kaj odglumiti. Stoje,šeću i glumataju, a u sebi milse : "Bravo, baš ma faca, kak sam lijepa da sam postala i glumica."