imam sličan problem, lišće je, pogotovo ono mlađe dosta zahvatila peronospora, ono starije je zdravo, a po grožđu se nađe poneka smežurana bobica.inače zanimljivo mi je da za sada nema ni traga pepelnici. dosada prskano: 10.05. cuprablau + tekući sumpor, 28.05. i 09.06. ridomil gold + systhane, 20.06. melody duo+nativo03.07. ridomil combi+sabithane Molim preporukje za dalje kao iza prehranu,folijarnu
Joj da, zaboravio sam pitati te Razor. Ti si prošle godine u nekom postu spomenuo da kod određene temperature prestaju neke bolesti u vinogradu a to sad ne mogu naći. Nemoj se ljutiti, al možeš ponoviti koja je to temperaturna granica i koje bolesti, jer ne mogu pronaći Hvala ti.
Dečki, jel to crna pjegavost ili se varam
Ako piše na pakovanju 0,4-0,5 znači da na100lit.ide 300-500g.Dakle na 15lit ide 45-75g. Postupi tak kak piše na pakiranju,a ne kak vam je taj rekao,zar mu je teško bilo pročitat uputu.Samo da se nadovežem na te znalce:jučer pitam u jednoj apoteci za hascon.ona me pita što je to,kad sam joj objasnio onda mi je ponudila drin.Eto stručnosti pojedinaca.
evo Vinoljubac da se nadovezem na tvoj post .bas prije par trenutaka smo dosli iz poljoapoteke (vise poljoprivredna zadruga) u Lepoglavi i kupili sogoru Galben C.Sad on pita kolko stavit na 15 L i dobije odgovor jednu jusnu zlicu na pakovanju lijepo pise 0.4-0,5%. sad dojdemo k meni jer sam radi takvih (moral)kupit elektronsku vagu i jedna zlica pretovarena(kolko stane ) ima 15 grama.onda bi to po vagi za 15 l bilo 4 zlice (60 g).znaci pitanje glasi. : KAJ SAD
je ,no to onda malo ostanes PAF.ali on se neda potreti i onda covjek raznasa po trsju golu vodu i pita se kaj se dogodilo jer je uredovno tretiral kak mu je receno no trsje je bolesno da se sve prasi.a ima i ovaj slucaj jucer sam se razgovaral veli muz :ja prejdem u ducan tam mi sloze smjesu i ja stim pospricam(mozes si mislit).cuj da sad ne prelazim na drugi forum tu negdje sam bio postavio sljedece pitanje pa ga ponavljam:govore tu oko Ivanca da umjesto okvasivaca stavljaju mlijeko i to 2l na 100l vode i da je super dobro se prima i brzo susi.sad me zanima posto mlijeko ima nekih kiselina dal je to ok ili se tu dogada kakva reakcija?i druga varijanta:covjek radi u Austriji u nekoj kem. firmi i veli da na spricu 15l stavljaju par kapi carlija(deterdent za sude) i da to lijepi super.pa ak moze tko dati kakav komentar na ove tvrdnje.
Nego, zanima me sad ove mladice na Kerneru (a takve su na svim Kernerima mi), dal je to normalno s obzirom na sortu ili nekaj nije u redu jer su kao počele posmjeđivati (odrvenjivati), a na drugim čokotima su skroz zelene. Svi trsevi su u drugoj godini rasta.
razor, znači nema pravila kod peronospore grozda, jagodice se mogu i sušiti i gnjiti