Pozdrav svima i pitanje, sto je listu na slici? Opisno, list ima prvo crne tockice i u kasnijim fazama dobije ovako "trule" fleke kod zilica. Obzirom da sam vikend vinogradar malko me strah iduceg vikenda. Inace radi se o malom vinogradu (350 cokota starih 3 godine) rajnskog i laskog rizlinga, tretiram s eko sredstvima .
Ima li netko mozda barem ideju cime da se branim (bakar, sumpor,...)?Pozdrav svima i pitanje, sto je listu na slici? Opisno, list ima prvo crne tockice i u kasnijim fazama dobije ovako "trule" fleke kod zilica. Obzirom da sam vikend vinogradar malko me strah iduceg vikenda. Inace radi se o malom vinogradu (350 cokota starih 3 godine) rajnskog i laskog rizlinga, tretiram s eko sredstvima
Ovo je list od graševine jedan jedini na čitavom čokotu,dal je to vidljivo nedostatak magnezija,prskao sam četiri puta s magneziogreenom.
Evo, da i ja stavim neke slike mojih trseva mada u ovoj temi nije mjesto za to. Nadam se da se na ovim bobicama na kerneru posljedica vremena od prošlog tjedna i nemogućnosti prskanja. Nakon prskanja više nisam primjetio povećanje broja takvih bobica Trsevi su u 3. godini i nadam se da na njima nije previše grozdova, tj. da nisu preopterećeni. Nemam iskustva s time još Htio bih da netko "ozbiljno iskomentira" ako zna
meni treba malo više dok shvatim,kod peronospore grozda, jagodice se suše, a ne gnjiju, jel takmoj sused, prije par dana je našel gnjiloču na grozdu, rekel je da je to botritis i isti dan je pošprical švičemdanas dojdem v trsije on pak šprica, veli da je nosil grozd agronomu, koji mu je rekel da je to peronospora grozda i da pošprica veritom