evo tu se bolje vidi Uploaded with ImageShack.usšprical sam sa tiltom,uz dodatak sumpora dal da ponovim sa tim da to zaustavim
el to pepelnica na grozdu ???pomoč HITNO!!!izgleda da je..
Dali je dovoljan samo Qadris ili treba dodati jos nesto za pepelnicu sobzirom da imaa znakova bolesti iako samo na dva grozda.Hvala.
Baš sam bil jučer u vinogradu i vidim na par trseva smežurane male bobice i mogel sam ih stepsti samo tak.. dal je to moljac ili nekaj drugo?
Uploaded with ImageShack.usOvo me stalno grize već dva mjeseca, a ja neznam kaj je to. Da li netko zna, i ščim špricati. Hvala
Mogu li špricati sa preventivnim pripravcima za bolesti i onda kad se osuši sa hranjivima za lozu, bor i falcon 22 ? Ove godine sam tri put šprical do sada, i već se u 5 budim i mislim si jel sam gdje pogrešio, a trsovi u nebo viću daj nam još da rastemo i budemo zdravi.
To je peronospora na grozdiću. Sumpor i tilt ne djeluje.Ako još to možeš spasiti, pothitno s Mikal premium, Forum star, Melody duo, Acrobat mz, ako...Izgleda da nije!Ako je pepelnica, ljudi često brkaju pepelnicu i peronosporu, ne bih komentirao napametMože biti moljac, može biti peronospora. Ako je zapredak, onda je vrlo vjerojatno moljac. Mada, s obzirom na pritisak bolesti, peronospore ima dosta na grozdićima radi vremenskih prilika, slika ako je moguće.Vrlo vjerojatno akarinoza grinja na listu dok je bio manji ili nešto slično. Rastenjem su nastale pukotine. Ako ti smeta, otrgni ga, nije to ništa.Ne bih trenutno nikakve preventivne preporučivao s obzirom na pritisak bolesti i najavljenu prognozu.Ne više dušika dodavati preko hraniva, mikroelementi, P i K.
što je ovo možda početak peronospore