Imam 2 pitanja... zadnji put sam spricao 04.07. sa Ridomilom Gold + Ronilan + Rotor 1.25 EC + Tilt.Da li da spricam sutra (subota, 15.07.) ili bi mogao izdrzati mozda do slijedece subote (22.07.)? To bi bilo nekih 18 dana, znam da je to izvan preporuke za sistemike (koje se krecu od 11-14 dana), ali sutra mi se cini prerano... ipak je proslo samo 11 dana, muka mi ga je samo spricati s tim otrovima.Drugo pitanje je cime sada spricati? Mislio sam slijedecu kombinaciju: CABRIO TOP + SWITCH 62,5 WG + ROTOR 1,25 EC (+ eventualno CHROMOVIT, nisam nikada do sada spricao s ovlazivacem).
Ja sam u subotu pospricao s Cabriom i Switchem... iako sam kupio i Rotor za moljca, ipak ga nisam stavio. Stavio sam ga prosli put i ne primjecujem da imam problema, i nekako mi je bila muka jos i to stavljati. Opcenito, kako se blizi kraj godine, sve mi je veca muka sa spricanjem. Kada vidim koliko sam kemikalija i otrova natrpao tijekom godine... zlo mi je. Tak da, ne znam, nisam stavio protiv moljca... Slijedeci put cu baciti samo Cuprablau Z (i mozda nesto za pepelnicu) i onda na kraju jos jednom sa Switchem.
Ujedno koristim priliku, da postavim pitanje, te Vas molim za odgovor ili savjet. Zadnje prskanje sam vršio 08.07. i to sa: Ridomil gold plus i Sabithane. Imam u planu špricati ovaj tjedan i mislio sam to raditi samo sa Bordoškom juhom. Zanima me jel mi za ovo doba još prerano da počnem samo sa bakrenim preparatima ili trebam još koristiti sistemike. Pozdrav
Ujedno koristim priliku, da postavim pitanje, te Vas molim za odgovor ili savjet. Zadnje prskanje sam vr±io 08.07. i to sa: Ridomil gold plus i Sabithane. Imam u planu ±pricati ovaj tjedan i mislio sam to raditi samo sa Bordo±kom juhom. Zanima me jel mi za ovo doba jo± prerano da počnem samo sa bakrenim preparatima ili trebam jo± koristiti sistemike. Pozdrav
Mislim da se nema vi±e ±to vi±e čekati sa bakrom, vremenske prilike su povoljne i ak bolesti nema slobodno se moµe tretirati s bakrenim preparatima
Kaj smo se uspavali. Ova vručina djeluje i na vinogradare ili se moµda hladimo u moru? Vinogradari idu na more sredinom kolovoza, a ne u srpnju zbog poslova u trsju.Ajde malo µivnite. Pozdrav.
Pitanje znalcima: da li staviti zadnj put Nordox ili vapno+galica (namjerno sam tak napisao, a ne Bordoška juha da ju ne bi poistovjetili s gotovim preparatom "Bordoška juha")? Ovi imaju po 60-70% bakra, a galica preko 90%. Zašto nju ne upotrijebiti? Slušam prijedloge za i protiv uz argumentaciju.