Evo da završim storiju s Attilom - ako se sjeća netko, spalio sam vinograd ko da sam Cidokorom špricao - iako su mi rekli da ide sa sumporom - NE IDE, odnosno, zasigurno ne ide s Chromosulom, za ostale nisam isprobavao. Nadležna osoba u Herbosu tvrdi da ide s njihovim tekućim sumporom - dakle postoji mogućnost da se dade miješati s tekućom varijantom sumpora. Dodatkom Sabithanea moguće je također primjetiti lagane tragove opeklina na listu tu i tamo, ništa zabrinjavajuće. Napominjem da na Sabithaneou piše da ne treba miješati s folpetom, dok na Atilli ništa ne piše o dinokapu i miklobutanilu. Miješanje s Vivandom bez problema. Eto toliko.
PozdravMože li kombinacija:Melody Duo WP 66,75 + Nordox 75 WG + Falcon/TalendoNaime, piše da Melody ima sinergističko djelovanje s bakrenim fungicidima, ali naravno nitko od prodavača ne zna može li se mješati s Nordox-om. Ako se ne varam, Talendo se miješa sa svime, ali ovisno o situaciji u vinogradu, ako vidim previše pepelnice onda bih oderao Falconom. Sumpor ne bih dodavao zbog produženja one karence na 56 danaHvala!
To je preskupa kombinacija za trenutno sušne uvjete. Mislim da je sasvim dosta trenutno bakrom opaliti preventivno protiv peronospore. Ili nekakav bakreni sistemik ako imaš vidljivih simptoma bolesti. Pravo pitanje je da li imaš bolesti? Ako nemaš, čemu onda toliko i za šta