dal može switch + prihrana?Od prihrana imam bor 21% (nisam sad siguran u naziv kak se točno zove) i fertinu g
Bor i fertine zaboravi. Sad ti idu gnojiva na bazi fosfora i kalija.Switch+hanscon su ti dobra kombinacija.
@Zagorac - najbolje je prskati vinograd ujutro i predvecer, izbjegavati po najvecem suncu, ali ako se bas mora, onda napraviti manju koncentraciju sumpora da ne bi doslo do palezi lista na tako visokoj temperaturi.QuoteTo je ok, tak se i radi, inače izbjegavam sumpor, ak su mi granične temperature tražim neki preparat koji ga može zamijeniti, ili idem rano ujutro ja nemam 3 ha imam iz hobija 500 kom i tu nemam prevelike troškove jasno mi je koja je cijena prskanja za takve količine, isto tako ove godine imam divlje vrijeme, samo od prošlog prskanja cca. 9 dana palo je kod mene oko 100 mm kiše, provjereno, a i prije je stalno kišilo neki puta i 5x dnevno uz relativno visoke temperature,ne vjerujem da bi bilo dobro da sam jednom samo špricao. Temperatura se mjeri ispod lista na trsu, zatiim treba prilagoditi temperatura vode i tek onda spricati
To je ok, tak se i radi, inače izbjegavam sumpor, ak su mi granične temperature tražim neki preparat koji ga može zamijeniti, ili idem rano ujutro ja nemam 3 ha imam iz hobija 500 kom i tu nemam prevelike troškove jasno mi je koja je cijena prskanja za takve količine, isto tako ove godine imam divlje vrijeme, samo od prošlog prskanja cca. 9 dana palo je kod mene oko 100 mm kiše, provjereno, a i prije je stalno kišilo neki puta i 5x dnevno uz relativno visoke temperature,ne vjerujem da bi bilo dobro da sam jednom samo špricao.
evo nekaj provjerenog pošto sve fino raste....izmješano na jabuci: mankozeb + ronilan + karate zeon + drin
zaboravio sam napisati da postoji Ronilan samo onaj u bočici...