Nisam našao adekvatnu temu, pa ovo stavljam ovdje, pa neka admin stavi gdje treba.Da li ste jučer u središnjem Dnevniku na HTV1 vidjeli prilog da će se od iduće godine morati imati certifikat o položenom tečaju za zaštitu bilja, za kupnju pesticida u poljoapotekama.Trebat će 500 predavača, 14 sati predavanja, brošura i na kraju certifikat - 860 kn.Morat će polagati i studenti agronomije, profesori na srodnim fakultetima , kao i doktori znanosti iz agro industrije - apsurdi.Najbolji je bio jedan seljak, koji je rekao da nema straha od previše pesticida u Lijepoj Našoj, jer seljaci niti nemaju novaca za osnovnu zaštitu, a kamo li pretjeranu.Još položimo onda i za motornu pilu, pa ćemo vidjeti za dalje, da li i za motokultivator, možda i kosilicu.Evo i linkahttp://vijesti.hrt.hr/nista-bez-certifikata
Ma više me ništa u ovoj državi nemože iznenadit, ja ču samo sa sumporom i bakrom nedam više pare nikome za takve gluposti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Al stavka da će,recimo Razor,morati polagati ono čudo za uporabu pesticida je baš smiješna.
Ma to će ovdje u selu napravit par njih i svi će kupovat na njihovo ime Polako ali sigurno ovim propisima gase manje proizvođače bilo čega. Šta da kažem osim EU. Nismo mi to smislili. Sljedeće je obavezan tehnički pregled za traktorske prskalice. I to će koštat. Jednako je imate li 100 hektara ili 500 m2.Sve je to ok,ali na pamet nikako da im padne da država to plati. Kao mi njima one autiće.Al stavka da će,recimo Razor,morati polagati ono čudo za uporabu pesticida je baš smiješna.
Ja ću zaštitna sredstv kupovati u Sloveniji, jer su jeftinija i nitko me ne pita za neki certifikat.