Agro-kuća je skuplja od ABM-a
U subotu u prvči na virju kupio Switch 147,00 kn thiovit jet 25,50 kn i avaunt 68,00 kn
To su bolesne cijene,kod mene je Switch 195kn,gledam imaju na akciji Cuprablau Z 68,4kn(100kn),totalne herbicide 35-40kn(80kn) Kad bi ih netko mogao nagovoriti da otvore nekakav web shop ili sl.sa dostavom po HR,kao onaj shop.vinar.hr samo što je on puno skuplji.,imali bi samo od nas tu prometa kolko hoćeš.Kad bi ovaj forum to mogao (admini) jer dostava je obično 30-ak kuna barem su meni CityEx ili HP tak dostavljali škoske knjige po toj cijeni.Usput mi je ideja da krenemo tražiti i sakupljati web trgovine po EU,sad smo tamo,možda se bude isplatila dostava uz poštarinu jer dosta mi je lokalnih gulikoža
Meni je onaj vinar shop naj jeftiniji sve sam kod njega kupio.
U zadnje vrijeme kupujem na kile, podijelim sa kolegom, svaki po 500g, ovisno o sredstvu i tretiranju i još na R1. Najskuplja su manja pakiranja. Šta se tiče switcha, ne koristim ga više. Ne koristim više ni pirimetanil ( Cezar, Mythos, Botryl, Botrycid, Pyrus). Chorus ili Signum, odnosno Cantus koje preferiram. Ova sredstva su sasvim dosta za zaštitu od botritisa, a pošto sam počeo eksperimentirati sa vlastitim kvascima, jedva i to i to samo u nepovoljnim godinama, zadnje dvije nisu bile nepovoljne i nije bilo tretiranja u šari. Ne dam tolike pare za switch, a koliko vidim, ne treba mi pošto imam rane sorte za berbu, a i opasan je ako se ide na vlastitu mikrofloru kvasaca. Možda je još više opasniji pirimetanil, blok metoda tretiranja bilo kojim od ovih 5 preparata u zagradi produžuje karencu umjesto 21 dan na 60 dana po njemačkim iskustvima. Naravno to ne piše na deklaraciji, no preparat je postojan, kao i 2 komponente switcha u sprezi!U biti 90% botritisa napravi moljac, a postoje relativno ok sredstva u zadnje vrijeme!