ne kužim ovo nestalo ti collisa pa si još išao sa vivandom,mora m dojti do tebe da ovo raspravimo uz čašicu
Molim za savjet. Imam još nešto Sabithanea (možda za dve, tri šprice) kojemu je rok istekel. E sad, zanima me, da li ga potrošiti za naredno prskanje ili koristiti neki "jači" preparat (Crystal, Vivando, Postalon...). U vinogradu nema vidljivih simptoma. Išao bi sa kombinacijom Melody+Sabithane+Cezar.Hvala.
Da,chromgor ne ide u dosta stvari. Systan i crystal idu u jedan špric,pogotovo ako je velika opasnost za pepelnicu ili je već ima u vinogradu. Uostalom,preparat postalon je gotova kombinacija aktivnih tvari iz systana i crystala.
Hm. Prošlo je 5 dana od kad sam pošprical s RIDOMIL GOLD MZ 80 WP. Točnije, 24.6. Plus TELDOR za poslije cvatnje, ne? U međuvremenu sam moral pokositi, porezati živicu... Imaju moji međaši pravo. Sve mi je prioritet osim vinograda. Doduše, nisam baš dobro obavio plijevljenje i vezanje. He he. I danas dojdem u gorice, malo su razraštene, istina, ali i tuča ih je malo zahvatila, a ono peronospora, miceliji ispod lista, sve pjegavo, ajme. Da operem sve dobro s chromossulom ili da operem s ridomilom plus? Moram priznati da sam 18. 6. dok je bilo vrijeme za ridomil pošpricao s antracolom po preporuci hm. Znam da sam zakasnio s pravim sistemikom najmanje 6 dana. Kaj sad? Sutra špricam vjerojatno s RIDOMIL GOLD PLUS i još plus cuprablau i protiv pepelnice, kurativno i sstemik. Pa međaš me bu tužil!
Već sam postavio ovo pitanje, ali nitko nije odgovorio. Zašto piše na uputama da se preparati na bazi sumpora (kalinosul, chromosul...) mogu koristiti godišnje samo 4 puta? Ili se to ne odnosi na vinovu lozu?