zar nemaju meody,acrobat i forum star najbolje stopirajuče i kurativno djelovanje ako je vidljiva zaraza,čemu mikal,ridomil ili bordoška juha...
Najbolje stopirajuće sredstvo kada se vidi peronospora je bakar sve one proizvođačke fore "kurativno" zaboravi.Pošpricaj ako ima zaraze za bordoškom ili nordoksom pa će se posušiti peronospora za koji dan i nakon toga neki sistemik
Ne želim se raspravljati ovdje,bakar je kontakni i preventivni preparat koji uopće ne djeluje stopirajuće na peronosporu.Dezinformacijama nije mjesto na forumu i ovakve postove ću brisati.Već je pisano kojim preparatima prskati ako se uoče simptomi bolesti.
u subotu sam bio u jednom eko vinogradu....na gotovo svakoj lozi se vidi pepelnica...a ne smiju sistemike koristiti....
Bio sam jučer u vinogradu, mislio sam pospricati sad poslije cvatnje sa ridomil mz, collis, cantus no padala je kisa i nista od toga pa cu sutra ili prekosutra kada se malo vrijeme smiri.Simptoma bolesti nema, nigdje na listu nisam vidio peronosporu ili pepelnicu no na nekim grozdovima sam vidio puknute bobice, lagano potamljene. Nema puno i nema na svim sortama.Meni to izgleda kao pepelnica? Na zalost nisam mogao poslikati.Prije 2 tjedna sam prije cvatnje spricao s forum star i vivando.Ako je to ipak peronosppra da li mi je bolje ponoviti forum star ili s ovime sto sam naveo na pocetku?