ok. na Antracol BT WP 71,25 piše da je sistemik protiv plamenjače i pepelnice. no, dok pročitam da je sastav : PROBINEB, a to bi bilo protiv plamenjače i TRIAMEDIFON, a to bi bilo protiv pepelnjače. čini mi se da sam sreo podatak da je probineb kontaktno sredstvo, a što bi značilo da je ovaj antracol sistemičan samo protiv pepelnice. to bi bilo jako nezgodno jer u uputstvu piše da je sredstvo " fungicid sistemičnog djelovanja". Ima netko pametan ili da se svi pravimo blesavi? Ili se samo ja pravim pametan?
Da znaš kemijski sastav toga "sredstva" znao bi šta je!Nadam se da će se to glupo sredstvo konačno ukinuti jer je previše ljudi zeznulo, sistemik je i to slabi i nikakav za pepelnicu, a ne za peronosporu!Molim, promijenite ton razgovora na forumu, jer ovo mi se ne sviđa Hvala, Admin!
Bio sam jučer u vinogradu, mislio sam pospricati sad poslije cvatnje sa ridomil mz, collis, cantus no padala je kisa i nista od toga pa cu sutra ili prekosutra kada se malo vrijeme smiri.Simptoma bolesti nema, nigdje na listu nisam vidio peronosporu ili pepelnicu no na nekim grozdovima sam vidio puknute bobice, lagano potamljene. Nema puno i nema na svim sortama.Meni to izgleda kao pepelnica? Na zalost nisam mogao poslikati.Prije 2 tjedna sam prije cvatnje spricao s forum star i vivando.Ako je to ipak peronosppra da li mi je bolje ponoviti forum star ili s ovime sto sam naveo na pocetku?