ne kuzis?nije problem u tome da se grozdje nije pokazalo...rijec je o izrazito rodnoj sorti...ali nakon cvatnje grozde bi "nestalo". na forumu sam pronasao da je najvjerojatnije rijec o botritisu peteljkovine koja se javlja u stadiju cvatnje ili tik poslije,na rijetko osjetljivim sortama.ja sam do sad krivio moljca ili prejak materijal.ove godine sam vec dvaput spricao sa mitosom(samo tu kriticnu sortu),cvatnja je pri kraju i za sad je sve ok.ako ima netko kakva iskustva oko te bolesti ili nesto slicno neka se javi.jer ja do sad nikad nisam spricao protiv botritisa prije cvatnje...nisam bas potpuni laik u vinogradu.20-ak godina obradujem vinograd.i nikad nisam imao nekih vecih problema niti u vinogradu,a niti u podrumu.
Nije vam ni moljac ni botritis, glavni vam je problem peronospora! Uzmite to ozbiljno u obzir!
jedna zanimljivost - djed je već star i ne može više raditi vinograd.kćer mu je pošpricala korove u vinogradu, bili su visoki iznad prve žice, i nije očistila panjeve od mladica. kad sam to vidio, rekao sam dedi da bu mu se sve posušilo. ali , jučer nakon mjesec i pol, počela se sušiti samo izibela neka mirišljava. baš svaki ćokot. ostale sorte nisam ništa primijetil čudnoga.
kćer mu je pošpricala korove u vinogradu, bili su visoki iznad prve žice, i nije očistila panjeve od mladica
Neki dan sam pitao savjet o lugu ,pa sada da znate šta je nova,plavac mali odličan sa jednim prskanjem 1sumporom možda par loza bolesno,ali vugava katastrofa svaka loza do ti jedna,sad sam oprao 2 hipermanganom i polio 3duplom koncentracijom sumpora .U ponedeljak ću pokušati sa 4 cristalom, a dobio san savjet da idem svaku 7 dana sa drugim sredstvom 5cristal, 6sistan i 7sabitan.Šta vi mislite o tome?