eh, ma krasno, i ja jučer sa Karateom šprical, i baš u to vrijeme kad je stavljen post od razora, oko pol 8 ma, kak bu - bu!falco msysthanecezarkaratetensiofil(sve osim Falco M su mi bile prošlogodišnje zalihe i konačno više da nemam gotovo ničeg ...a mrzim bacanje bilo čega, čak i na tanjuru sve pojedem , ovo mi je bil jeftini špric)
i da kaj je to falco m
Ja sam jučer prskao-Ridomil Gold MZ+Karathane+Direkt+HerbovitProšli put je umjesto Direkta bio Cvetal bor pa bi to mogli nazvati blok prskanjem. Sljedeća dva prskanja, ovisno o potrebi, idu Forum Star+Collis i ako treba Chromgor protiv moljaca i stjenica.
systhane-u je trebal biti dodan sumpor, a cezar nije trebal opće iti sad
"falco m", ako je Lovro želio napisati "falcon" i njime prskao, onda je za pepelnicu upotrijebio dva preparata, a za peronosporu ni jedan
cezar, ajd dobro kad ti je zaliha...Pitanje- jel itko ikad od vas imal možda botritis u ovoj fazi? Ja nisam čul nikad nikog da je imal taj slučaj.
Ja jos nisam siguran da li se radi o botritisu peteljkovine u fazi cvatnje,ali ove godine sam dvatesetak trseva pospricao mithosom i za sad izgleda sve ok.inace na trsju starom 7 godina nisam jos imao berbu(ne znam o kojoj se sorti radi).inace mi je dvadesetak komada uvaljeno pod zuti muskat.cvatnja mu je vec pri kraju i za sad izgleda sve ok,peteljke zdrave.
nekužim kak još nisi ništ bral na trsju starom 7 godina ja berem par grozdova i na dvogodišnjacima!!!
Ne kužim kak Cvetal(npk) i Direkt(insekticid) čine blok sistem? Misliš na Ridomil 2x za redom?Pazi kak s Chromogorom, jer se ne miješa sa bilo čim (folpet). Bolje da ga solo pukneš. Inače zakon insekticid ja ga u šljiviku koristim. A ti kolega Lovro odi si pošpricaj s nečim protiv peronospore.