VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 12:21:21

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Arhiva
| | |-+  2010. - Prskanje (zaštita) u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 62 Dolje Ispis
Autor Tema: 2010. - Prskanje (zaštita) u vinogradu  (Posjeta: 409252 puta)
pirou
Novak
**

Ðurđevac

Email
« Odgovor #495 na: 09 Lipnja, 2010, 09:00:14 »

cezar, ajd dobro kad ti je zaliha...
Pitanje- jel itko ikad od vas imal možda botritis u ovoj fazi? Ja nisam čul nikad nikog da je imal taj slučaj.
Evidentirano
poznanovec
Moderator
Novak

poznanovec-mali bukovec

Email
« Odgovor #496 na: 09 Lipnja, 2010, 10:37:38 »

eh, ma krasno, i ja jučer sa Karateom šprical, i baš u to vrijeme kad je stavljen post od razora, oko pol 8 >:(
ma, kak bu - bu!
falco m
systhane
cezar
karate
tensiofil
(sve osim Falco M su mi bile prošlogodišnje zalihe i konačno više da nemam gotovo ničeg ;)...a mrzim bacanje bilo čega, čak i na tanjuru sve pojedem ;D, ovo mi je bil jeftini špric)

systhane-u je trebal biti dodan sumpor, a cezar nije trebal opće iti sad
Evidentirano

vine nemre tak neveljati,
da ga mi nebi mogli spiti
poznanovec
Moderator
Novak

poznanovec-mali bukovec

Email
« Odgovor #497 na: 09 Lipnja, 2010, 10:41:27 »

i da, kaj je to  falco m   ???
Evidentirano

COS
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #498 na: 09 Lipnja, 2010, 11:59:14 »

i da kaj je to  falco m   ???

"falco m", ako je Lovro želio napisati "falcon" i njime prskao, onda je za pepelnicu upotrijebio dva preparata, a za peronosporu ni jedan
Evidentirano
Gringo
Mlađi novak
*

Ðurmanec

Email
« Odgovor #499 na: 09 Lipnja, 2010, 12:52:59 »

Ja sam jučer prskao-Ridomil Gold MZ+Karathane+Direkt+Herbovit
Prošli put je umjesto Direkta bio Cvetal bor pa bi to mogli nazvati blok prskanjem.  Sljedeća dva prskanja, ovisno o potrebi, idu Forum Star+Collis i ako treba Chromgor protiv moljaca i stjenica.
Evidentirano

Life is good!
pirou
Novak
**

Ðurđevac

Email
« Odgovor #500 na: 09 Lipnja, 2010, 13:02:18 »

Ne kužim kak Cvetal(npk) i Direkt(insekticid) čine blok sistem? Misliš na Ridomil 2x za redom?
Pazi kak s Chromogorom, jer se ne miješa sa bilo čim (folpet). Bolje da ga solo pukneš. Inače zakon insekticid ja ga u šljiviku koristim.

A ti  kolega Lovro odi si pošpricaj s nečim protiv peronospore.  :D
Evidentirano
Soviljnjak
Mlađi novak
*

Podravina okolica Koprivnice

Email
« Odgovor #501 na: 09 Lipnja, 2010, 13:23:42 »

Ja sam jučer prskao-Ridomil Gold MZ+Karathane+Direkt+Herbovit
Prošli put je umjesto Direkta bio Cvetal bor pa bi to mogli nazvati blok prskanjem.  Sljedeća dva prskanja, ovisno o potrebi, idu Forum Star+Collis i ako treba Chromgor protiv moljaca i stjenica.

dali  je Chromgor uopšte za vinograd jer nigdje ne piše  da se može upotrebiti osim  što jako smrdi pa je možda
dobar da otjera mirisom razne napasti
možda sam ja trebal sa njim pošpricati lani zasađeni red trsova pa mi ne bi  srne pojele
inače jak je protiv uši ja sam pošprical  cviječe pred kučom  kako su muhe sjedale na lišće tak su padale na zemlju jer su se otrovale
pa neznam kako je baš pametno to špicat po grožđu

Evidentirano

poznanovec
Moderator
Novak

poznanovec-mali bukovec

Email
« Odgovor #502 na: 09 Lipnja, 2010, 15:06:20 »

ne znam ni ja kaj reci na ovo, bilo je dosta govora o chromgoru u trsiju..., ak smatraš da nije pametno koristiti ga u trsiju-nemoj ga koristiti
Evidentirano

Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #503 na: 09 Lipnja, 2010, 21:41:26 »

Tu je samo stvar registracije. Chromgorom prskam za moljca i štitastu uš. Sistemik je i kiša ga ne ispire a relativno je povoljan.
Evidentirano
Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #504 na: 10 Lipnja, 2010, 00:19:14 »

systhane-u je trebal biti dodan sumpor, a cezar nije trebal opće iti sad

systhaneu je dodan sumpor odokativnom metodom ;)
cezar...eh jbga >:(
Evidentirano
Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #505 na: 10 Lipnja, 2010, 00:23:29 »

"falco m", ako je Lovro želio napisati "falcon" i njime prskao, onda je za pepelnicu upotrijebio dva preparata, a za peronosporu ni jedan

možda sam si malo preveć spil jučer ( nisam sigurno ;D) a možda i premalo mlijeka spil poslije špricanja...htel sam napisat - FANTIC M ;D
p.s. kolega pirou...hvala na savjetu i ...ne bih ja ;D  :D
Evidentirano
ceglec darko
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #506 na: 10 Lipnja, 2010, 07:16:41 »

cezar, ajd dobro kad ti je zaliha...
Pitanje- jel itko ikad od vas imal možda botritis u ovoj fazi? Ja nisam čul nikad nikog da je imal taj slučaj.

Ja jos nisam siguran da li se radi o botritisu peteljkovine u fazi cvatnje,ali ove godine sam dvatesetak trseva pospricao mithosom i za sad izgleda sve ok.inace na trsju starom 7 godina nisam jos imao berbu(ne znam o kojoj se sorti radi).inace mi je dvadesetak komada uvaljeno pod zuti muskat.cvatnja mu je vec pri kraju i za sad izgleda sve ok,peteljke zdrave.
Evidentirano
SINKE
Novigrad Podravski 46.070835,16.941015
aktivni član

MOČILE(KC) 46.176317,16.784009

Email
« Odgovor #507 na: 10 Lipnja, 2010, 14:30:59 »

Ja jos nisam siguran da li se radi o botritisu peteljkovine u fazi cvatnje,ali ove godine sam dvatesetak trseva pospricao mithosom i za sad izgleda sve ok.inace na trsju starom 7 godina nisam jos imao berbu(ne znam o kojoj se sorti radi).inace mi je dvadesetak komada uvaljeno pod zuti muskat.cvatnja mu je vec pri kraju i za sad izgleda sve ok,peteljke zdrave.

nekužim kak još nisi ništ bral na trsju starom 7 godina ??? ja berem par grozdova i na dvogodišnjacima!!!
Evidentirano

bolje umrijet od litre nego od kapi!!!
ceglec darko
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #508 na: 10 Lipnja, 2010, 19:27:52 »

nekužim kak još nisi ništ bral na trsju starom 7 godina ??? ja berem par grozdova i na dvogodišnjacima!!!
ne kuzis?nije problem u tome da se grozdje nije pokazalo...rijec je o izrazito rodnoj sorti...ali nakon cvatnje grozde bi "nestalo". na forumu sam pronasao da je najvjerojatnije rijec o botritisu peteljkovine koja se javlja u stadiju cvatnje ili tik poslije,na rijetko osjetljivim sortama.ja sam do sad krivio moljca ili prejak materijal.ove godine sam vec dvaput spricao sa mitosom(samo tu kriticnu sortu),cvatnja je pri kraju i za sad je sve ok.ako ima netko kakva iskustva oko te bolesti ili nesto slicno neka se javi.jer ja do sad nikad nisam spricao protiv botritisa prije cvatnje...nisam bas potpuni laik u vinogradu.20-ak godina obradujem vinograd.i nikad nisam imao nekih vecih problema niti u vinogradu,a niti u podrumu.
Evidentirano
Gringo
Mlađi novak
*

Ðurmanec

Email
« Odgovor #509 na: 10 Lipnja, 2010, 20:50:33 »

Ne kužim kak Cvetal(npk) i Direkt(insekticid) čine blok sistem? Misliš na Ridomil 2x za redom?
Pazi kak s Chromogorom, jer se ne miješa sa bilo čim (folpet). Bolje da ga solo pukneš. Inače zakon insekticid ja ga u šljiviku koristim.

A ti  kolega Lovro odi si pošpricaj s nečim protiv peronospore.  :D

Da, mislio sam na Ridomil i Karathane
Evidentirano

Life is good!
 Str: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 62 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!