Nisam čuo iskreno za dotično sredstvo, no pretpostavljam da je kombinacija biijelog ulja i diazinona ( moris,beker, oleodiazinon). Primijeniti u kasnom ( debelom) stadiju vunastog pupa sa puno škropiva i bez vjetra. Kao nekad oleo-ultracid!
Hvala ti Zagorac,moram priznati da nisam čitao stare postove,ovi u trgovini su ma "splašili"da se nesmije miješati.Budući da na uputi piše da treba barem dvaput zaredom špricati kako bi bilo učinkovitije,jer imam dosta pjegavosti,pa bi sad stavil Mikal,Bijelo ulje i ak može Acarstin,a poslije toga Mikal i Chromosul.
Dithane, Mankozeb, Pinozeb, Star, Polyram, Antracol, su isto sredstva koja su vrlo kvalitetna za suzbijanje crne pjegavosti
A moram reći da mi od strane Bayerovih i Chromosovih stručnjaka nikada nitko nije preporučio već prvo prskanje sa sistemikom.
Pa, možda bolje da si pitao onda HZPSS. Gospoda iz HZPSS-a također to preporučuju, ako ti je nepoznato! Oni su nešto neutralniji, nego zastupnici!Još jednom napominjem da je to u slučaju jakog napada, a ne par točkica!
Naravno iz HZPSS-a su redovito tijekom zaštite kod mene i na njihov nagovor sam i počeo prije 6-7 god prskati poslje berbe i tada su gotovo svi na bregu rekli da sam lud da kaj sad imam poslje berbe špricati.Imao sam i ja dosta crnih šiba i priličnih problema sa crnom pjegavosti kao i dosta vinogradara na bregu,Nakon dvije tri godine bili su vidljivi rezultati bolest smo sveli na zanemarivu razinu s tim da je i večina vinogradara počela prskati s bakrom poslje berbe.Zato smo izbacili ona zimska prskanja bakrom,uljima i slično tako da će prvo prskanje biti kad krenu listići,i to najvjerovatnije antracol bt+demitan+sumpor i čim listići malo porastu prva folijarna prihrana dušikom.Da se nebi krivo razumjeli, ja sam tako radio i imao pozitivne rezultate a i prilične financijske uštede na materijalu, nemam ništa protiv savjeta i preporuka ako je to isprobano