Palo mi je na ideju da se zaletim s vremena na vrijeme i poslikam njihove vinograde te stavim slike kako bi mogli s slikovno pratiti njihovu priću.
evo,makar sam reko da neću ovo više otvarat,samo još da velim ovo!Već drugu sezonu ogladamo baćenu kost,pa mislim da je vrijeme da mi kojima ona više ne miriše,okrenemo se drugom komadu mesa!
Mislim, hoćemo razgovarati kao ljudi ili kao djeca? Tjerate me da dokazujem nešto, a nemam vam što dokazivati. Ja sam vam rekao na koji način se kod nas radi i koje je naše buduće usmjerenje. Dali se vama to sviđa ili ne nije moj problem. Evo još jednom, cilj vinarije je da se u dogledno vrijeme okrene ogranskoj proizvodnji. Za to treba proći određeni period, ove godine smo se okrenuli ekološkoj zaštiti na cca polovici naših nasada, na drugoj polovici još uvijek koristimo neke preparate iz konvencionalne zaštite (da ne spominjem kako se ovi vinogradi već 3 godine uopće ne prskaju akaricidima, herbicidima, botricidima). I to je naš put za koji vjerujemo da će se pokazati pravim.
http://www.youtube.com/watch?v=lZik-I20GNo
vidis da polako kuzis.. ps. jedino kaj ne zna objasnit stvari kak treba, vidi se da je pravi ..
..........ps. jedino kaj je lik malo mutav pa ne zna objasnit stvari kak treba, vidi se da je pravi bosanac..
Nije baš jasna ona izjava da je zarada na stotom mjestu, pa ako nema zarade onda kako će se dalje baviti s tim.Onda se takvim načinom proizvodnje može baviti samo onaj tko to radi iz hobija ili ima toliko novaca da mu zarada nije bitna.Mislim da je on nešto pomješao u svojoj izjavi, više ručnog rada u proizvodnji kao i sve druge troškove treba ugraditi u cjenu finalnog proizvoda.Iz ove izjave mogu zaključiti da u bio, eko proizvodnji nema zarade.
mislim da si krivo shvatio ali uostalom svaki pravi, bolji vinar, cak ne mora biti niti vinar, ce ti reci da mu zarada nije na prvom mjestu prioriteta zasto se bavi odredenim poslom.. ja sam to cuo mnogo puta iz razlicitih struka i profesija. naravno da novac igra veliku ulogu ali ne mora biti presudan faktor bavljenja odredenim poslom. netko mora raditi neke stvari i poslove koji ga ne zanimaju ili koji mu prvenstveno donose novac da bi mogao normalno zivjeti a drugim stvarima se bavi iz ljubavi ili iz interesa. najbolje je kada te stvari mozes iskombinirati u jedno, tj. kada radis posao koji volis i koji te zanima i radis ga prvenstveno iz ljubavi i neke svoje osobne filozofije i interesa.. ako si duze vremena u necemu, novac ti je rutina a posao kao i unapredenje tog posla te tjeraju da radis jos bolje i kvalitetnije i onda ti zarada nije primarni prioritet. jos nikad nisam cuo da je netko krenuo u posao sa npr. dionicama iz ciste ljubavi jer je ocito da je u tome jedini cilj zaraditi novac dok neke druge grane donose osobno zadovoljstvo, srecu, mir, posvecenost, ljubav.. a to se prvenstveno odnosi na poljoprivrednu proizvodnju jer u danasnje vrijeme ljudi sve vise zele raditi sa zemljom i na zemlji, biti okruzeni biljkama, zivotinjama i raditi nesto korisno svojim rukama i glavom, biti svoji gazde.. e tu novac dolazi kao sporedan jer se vise cijeni sama kvaliteta zivljenja i uzitak bavljenja odredenim poslom. nadam se da si skuzio..
e Ivane , ovo ljepo zboriš, ali to može jako mali , zanemarivi br. ljudi koji se bave poljoprivredom , pa i vinogradarstvom i vinarstvom.......mogu oni kako si rekao "cak ne mora biti niti vinar", ali oni imaju druge izvore financiranja, a ....poljoprivrednici....