Sviđa mi se reklama.Etiketa na bocama je lijepo napravljena.Još samo da mi je je malo degustirat.Ovo je isto prilično točno:"Razmišljanja izvan jasno definiranih i sigurnih okvira su uvijek sklizak i opasan teren".
Za vikend sam pri punici na kolinju,a nesmeš se punici zameriti inače bi me mrko gledala he he. Jel možda imaš svoja vina u kojem našem trgovačkom centru?Jel možda ima neko drugi od forumaša?Da kupim koju bocu.
Evo jučer završio degustaciju Škrleta od kolege Ivana.Prvo sam otvorio standardni, onda i Selekciju (macerirani).Opet nisam iz "ispravnih" čaša kušao jer bili smo u staroj kleti kod frenda u jednoj ugodnoj atmosferi. (bez struje, uz svijetlost svijeća).Pohvala za čep! Vina su lijepe žute boje, selekcija malo tamnije nijanse, ipak ugodne boje.Na nosu, krasan miris i jedno i drugo. Raspravljali smo o korici Clementine, lavande i ploda oskoruše do dunje. Opet selekcija duplo intezivniji i jači miris od običnog.Predobar miris!E sad okus. hm hm...Prvo, udaraju kiseline koju su baš po mojoj volji-dakle jače i puna su ih usta. Okus voćkast.Tijelo dosta jako, struktura kod običnog-grublja kod selekcije dosta glađa, obla, okrugla... Završetak kod standardnog dugačak i čvrst, kod selekcije ostaje duže ali se lagano raspada.Alkohol kod običnog više strši (14 %) nego kod selekcije.Na kraju ipak nisam fan selekcije, osjetim previše tih mirisnih octeka u vinu i nemogu preko toga (4-5 puta sam nadotakao čašu i pokušao ući u taj film...).Pobjedu (za mene) nosi običn Škrlet, pgotovo ako ga kolega zbilja nije bistrio, filtrirao i vinificirao sa kupovnim kvascima.*Predlažem Košpi da se odvaži i proba napraviti Škrlet na svojim kvascima.Vrlo zanimljiva degustacija. Na kraju je frend čak popio i gemišt od selekcije. Bravo Ivane, samo tak nastavi, iako selekcija nije "my cup of tea".