Rizling i sauvignon su im spica ponude. IMO
To je ono bijelo vino kosutic. Nisam radio kemijske analize posebno, cekam ove iz zavoda. Al oko 11-11,5%. Skrlet je nesto jaci on ima mozda oko 12%.
Zanimljivo sto mi se desava s crnima. Na vrhu bacve su mutna, dok su na pipi skroz bistra. Sumpora ima dovoljno i bacve su pune do vrha tako da oksidacija nije, ali ocito da se odigrava neki mikrobioloski proces.
Ma da, zasad je to vino za birtije. Ali od sljedece godine cu raditi ciljanu kupazu dok ce mijesani vinogradi ici pod stolno.
mozda mlf, kolika ti je temperatura u podrumu? kakav miris ima to vino na vrhu?
Oko 5-6°C je temp tak da ne vjerujem da je MLF. A i brijem da je slobodni SO2 na 15-20 mg/l. Miris je ok, bez neke strane komponente. Vidjet cu do slj tjedna ako se stanje ne popravi dosumporit cu ga.@ Podrumar: Kiseline na skrletu su oko 6,5 mozda i zericu nize sad, a na mjesavini izmedju 6,5 i 7.Kupazirat cu bijeli pinot, grasevinu, skrlet, rajnski i muskat zuti. Osnova ce mi bit grasevina+pinot.
Ma da, zasad je to vino za birtije. Ali od sljedece godine cu raditi ciljanu kupazu dok ce mijesani vinogradi ici pod stolno.Za crna ne znam, ali u principu onoliko koliko sam ih dosecerio. Frankovka oko 12, cabernet oko 13. Zanimljivo sto mi se desava s crnima. Na vrhu bacve su mutna, dok su na pipi skroz bistra. Sumpora ima dovoljno i bacve su pune do vrha tako da oksidacija nije, ali ocito da se odigrava neki mikrobioloski proces.
Kospha ja sam imala problem u skoli sa jednom bacvom crnog isto tako samo na vrhu vina se pojavi kao uljasta prevlaka (malo kasnije,kada vec neko vrijeme prodje). Izgleda mozda kao da je netko kapnuo malo ulja ili mozda neke bijelkaste flekice? Jer bez obzira na ovakve sumpore ova se bolest moze pojaviti na vinu,a kako si krenuo s opisivanjem nekako me podsjetilo na moj problem...