Sve to stoji, ja sam se samo osvrnuo na sadašnjost...Svi uvijek pričaju kako pesticidi štetno djeluju na zdravlje...koliko su jabuke špricane, ovo ono...a kada treba popiti antibiotik nakon kaj 3 put zakašlješ i malo ti procuri nos...nitko ne pita koliko je to u biti štetnodanas je situacija takva...treba čekat bolje dane
bem,mu Ivek .Pa ti bi u kameno doba
........................danas je situacija takva...treba čekat bolje dane
Tebi je mozda bitan tvoj put i ponosis se njime, meni je najbitniji konacan proizvod jer on dolazi do potencijalnog kupca na stol.
Ako je za tebe pravi put upravo ta eko proizvodnja, onda imas pravo, nemoj probavat moja vina jer je moja vinova loza tretirana ridomilom, antracolom, drinom swtichem....opa...sad smo se našli uvrijeđenim!Za sada nisam u eko proizvodnji a kamoli u biodinamici, no tko zna:Svoj mali vinograd za vlastite potrebe ove sam godine "oprao" tri puta.Dva put sa dithanom+ sumpor i jednom sa rivalom+christalom.(kad smo već kod toga.)Za sada čini mi se sasvim dovoljno pošto je sve o.k.Mogao sam i šest-sedam put da budem sigurniji,(poput nekih drugih forumaša i susjeda) ali to je moj put iliti način razmišljanja.®elim ti svako dobro
Koshpa je u pravu! Danas u vrijeme krize, bitno je preživjeti i prodati svoje proizvode.
Evo otvorila se " Vražja rupa" u Guatemali! To je za nas koji prskamo i koji volimo modernu tehnologiju.
Kad jednog dana kriza prođe tek će tada biti teško prodati svoje vino i preživjeti ...e onda će se i više cijeniti taj "pravi put". Ova je do sad najbolja na forumu ...svaka častNo,nisam mislio na prskanja dok ih kolega Koshpa nije spomenuo.Razmišljao sam o opterećenju,zelenoj rezidbi,terminu berbe,preradi i sl..Pravo vino mora nastati u samom vinogradu a podrum služiti za njegovo sazrijevanje, a ne kao dexterov labaratorij za proizvodnju alkoholne cuge...bar ja tako mislim...e to je taj iskreni i pošteni "vinski put". ...jednom mora i on da dođe na naplatu.E, sad hoćemo li to mi doživjeti to je već druga pjesma.