a koje recenzije , pa bio je pijan ko zemlja , valjda je i to dio biodinamike, valjda je i vrijeđanje i omaložavanje dio biodinamike, mislim da mu treba dati zabranu pisanja svuda osim na ovom njegovom forumu pa tko hoće čitai to žutilo od vinarenja koje on tumači neka čita ali to nije dobro za ovaj forum koji sam promovirao od kada sam na njemu među svim ozbiljnim kolegama i vinarima kao nešto dobro , no sada mi je sve više žao i malo me je sram ako se netko od njih koje sam lobirao sada i uključe jer vidjet će i čitat će samo mišljenja svetog ivana koji si dozvoljava riječnik neprimjeren među ozbiljnim kolegama, pa zar ne vidite da se naslađuje kada mi prigovaramo , pa sam on veli da će to i dalje raditi , da mu je to cilj...Ozbiljno želim očitavanje odgovornih i najaktivnijih na forumu jer jedan, ponavljam jedan takav član narušava i plaši sve nove i postojeće članove , pa zašto se nitko ne uključuje od 1400 članova u pitanja ili sa svojim iskustvima , pa zato jer si jedan član dozvoljava da ih popljuje svojim riječnikom...
.. e sada, ja zbilja ne znam da li je vas sve uvrijedila ova biodinamika jer je ne razumijete i ne zelite i ne mozete je shvatiti ili je nesto sasvim deseto po strani..
Mozda bi neki htjeli opet palit knijge i misljenja na lomaci?.
I zanima me vaše mišljenje o filozofiji vina...do prije 20-tak godina, kada smo svi imali drvene bačve, nismo toliko vodili računa o sumporu, svako vino je imalo taj miris bačve i vina su bila sve samo ne svježa, neka čak lagano oksidirana i tako...onda je došlo u modu inox cisterne, kvasci, hrane, enzimi, drugi enzimi, askorbinske kiseline, sorbati...danas to svi radimo, ali opet to izlazi iz mode i u modu dolazi opet drvo i čista priroda, dakle bez umjetnih kvasaca i taloženja?Čisto me zanima vaše mišljenje o svemu tome...
Eto, da ti velim kaj bi ja napravio sa jednim hektrom... ne da mi se sad računat ali to je ugrubo 5-6 tisuča trsova. Jel? ...