VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
18 Travnja, 2026, 15:20:43

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.717 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Ekološka i integrirana proizvodnja ili GMO
| |-+  Ekološka i integrirana zaštita, ishrana bilja ili GMO
| | |-+  Filozofija vina i svijeta
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 18 Dolje Ispis
Autor Tema: Filozofija vina i svijeta  (Posjeta: 145086 puta)
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #75 na: 29 Studenoga, 2009, 13:43:26 »

To sto su im vina dobra sigurno nije zbog astralnih sila niti pretakanja za punog mjeseca.  :P

Opoka od Simcica i sva vina od Movie su punjena u silaznoj fazi mjeseca sto covjek lijepo i napise kada prezentira vina a to mozes provjeriti na ovom linku..

http://opoka.simcic.si/index_hr.html

luka, gdje sam ja napisao da sam biodinamicar?? nisam ali se nadam da cu biti ali za to trebaju godine i puno znanja i prakse. i da, kada pricas o vinima, da li su to tvoja vina ili ih ti samo radis, tj. podrumaris za nekoga? znam da si rekao da radis kao enolog u jednom podrumu pa mi nikad nije najjasnije da li se referiras na ta vina ili imas jos neka svoja vina iz svojih vinograda..? jer to mi bas nije neka velika fora.. kad se odlucis posaditi par ha vinograda i sam usmjeravati i odlucivati o svojoj proizvodnji i prodaji vina onda cemo se ozbiljnije razgovarati.

moslavac, steta sta nije bilo Movie, on bi ti mogao najvise ispricati i biodinamici posto se bavi njome vise od ove dvojice koji su vise eko a ne biodinamika.. inace, mene je odusevio Lunar od Movie i Kontra od Scureka! ;) a tek sauvignon od Movie.. :o najposebnije vino na sajmu.
Evidentirano

kos
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #76 na: 29 Studenoga, 2009, 14:07:30 »

Opoka od Simcica i sva vina od Movie su punjena u silaznoj fazi mjeseca sto covjek lijepo i napise kada prezentira vina a to mozes provjeriti na ovom linku..
Da su ih punili i vukodlaci, to nema nikakve veze s kvalitetom vina. Barem ne prema danas dostupnim dokazima. :)
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #77 na: 29 Studenoga, 2009, 14:10:42 »

Da su ih punili i vukodlaci, to nema nikakve veze s kvalitetom vina. Barem ne prema danas dostupnim dokazima. :)

tako je, nema ama bas nikakve veze. Simcic je vjerojatno budala sto tako radi jer mu vina uopce nisu dobra, trebao sam ga jucer "prosvjetliti"..
Evidentirano

luka985
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #78 na: 29 Studenoga, 2009, 14:24:07 »

Mislim, a jel ima sad nakon ovog posta smisla s tobom raspravljati? Čisto da znaš ja tebe poštujem ovdje jer vidi se da znaš dosta, ali način na koji ti pokušavaš progurati neke stvari mi je ranije bio simpatičan, a sad mi je lagano tragičan...Nije uopće bitno tko sam ja, što radim i kako radim, ali kad si već zapeo za to onda ću ti reći da sam enolog u najvećoj vinariji u Zagorju površine 20 hektara sa 100000 posađenih loza. I što ti sad pokušavaš? Pokušavaš sam sebe uvjeriti da ti sa mnom nemaš o čemu raspravlljati, odnosno govoriš da kad ja osobno posadim nekoliko ha vinograda da ćeš onda sa mnom ozbiljnije razgovarati  :D Mislim, o čemu mi pričamo? Znači, nešto bi trebalo biti MOJE, ja bih trebao biti VLASNIK da ti mene počinješ ozbiljno shvaćati. Odnosno, nešto bi trebalo biti MOJE pa da tek onda ja počinjem svoj posao raditi savjesno i stručno? Ne razumijem...znači, budući da ja nisam vlasnik vinograda ja nemam nikakvu odgovornost i mogu raditi onako, površno? Znači sve stručnjake u ovom poslu koji rade kod nekoga i za nekoga, a nemaju svoje površine vinograda ti ne doživljavaš ozbiljno? Previše si ušao u neki svoj film...
Vidiš, jednako tako bih ja sad tebi mogao reći da ću početi s tobom ozbiljnije razgovarati kad se pojaviš u espanadi na sajmu jer te tek tad mogu smatrati kao nekoga tko je nešto postigao...esplanada je čisto karikatura jer je trenutno aktualna...da, mi smo imali svoj štand u esplanadi i reakcije su više nego dobre, a dopusti mi da si ja barem jedan dio tih zasluga uzmem za sebe ako mogu...Ali, ja ti neću to reći, neću iz razloga što poštujem što radiš, što vidim da si ambiciozan i to treba pohvaliti, a ne kritizirati...

Moj dojam je da ne poštuješ drugačije mišljenje, mišljene nekog drugog, a ja ti želim reći da ti to nije dobro. Opet ću se vratiti na tu već toliko spominjanu biodinamiku. Rekao sam ti već da mi se dijelovi te priče jako sviđaju, ali jedno je o nečem raspravljati, a drugo nametati svoj stav...i upravo iz tog razloga sam ti prigovorio o sumporenju. Ako već toliko pričaš o tome, suprostavljaš se drugima koji nemaju mišljenje kao ti, odna budi faca i primijeni to u praksi, a ne da jedno pričaš, a drugo radiš. Slažem se, treba vremena za sve pa tako i za tebe u ovom poslu, a vrijeme će pokazati u kojoj mjeri ćeš uspjeti. Ja ti iskreno želim da uspiješ, ali vjeruj mi da na način da ćeš pljuvat po drugima i pričat priču kako je ovo tvoje jedino ispravno, a drugo sve ne vrijedi nećeš daleko dogurati.
Evidentirano
luka985
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #79 na: 29 Studenoga, 2009, 14:29:36 »

tako je, nema ama bas nikakve veze. Simcic je vjerojatno budala sto tako radi jer mu vina uopce nisu dobra, trebao sam ga jucer "prosvjetliti"..

Gledaj, nemoj raditi budale iz ljudi...Simčičeva vina su dobra, ali ništa posebno. Štoviše, sivi pinot mi je djelovao kao vino s manom tako da te priče možeš prodavati nekome drugdje, ali ovdje ima ljudi koji se ipak nešto sitno razumiju u vino...evo, u dva sata koliko sam bio tamo probao sam barem 10 vina koja su bila bolja od bilo kojeg simčičevog vina...i moram naglasiti da je to moj osobni dojam i nikome ovime ništa ne namećem kao što ti pokušavaš...Simčič, Simčič, Simčič...što bi mi sad trebali? Klanjati mu se što se tebi njegova vina sviđaju?
Evidentirano
kos
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #80 na: 29 Studenoga, 2009, 14:54:40 »

Nisam primijetio da je netko od admina stavio ovaj thread ponovno u filozofiju, ispricavam se na sudjelovanju.
Samo cu jos reci da Simciceva vina mogu biti dobra (isto kao sto i ne moraju), ali tvrditi da su dobra zato jer su pretakana u nekoj fazi mjeseca je potpuno isto kao i tvrditi da su dobra zato jer je u svakom redu u vinogradu prije berbe pljesnuo rukama.
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #81 na: 29 Studenoga, 2009, 16:24:51 »

nisam se vise mislio ukljuciti na ovoj temi,ali ove zadnje polemike su vise nego dobre.ovo zadnje od prijatelja kosa je stvarno No.1 izjava.
samo kaj mi se cini da nebu tak brzo kraja ovim raspravama posto se iz naskrivenijih kutaka neta izvlace  podaci za "za" i "protiv",problem je jedino kaj su postovi malo predugi pa onda treba najti volje za to procitat.no ne znaci da se vi ne trebate dalje trudit  :-*
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #82 na: 29 Studenoga, 2009, 17:25:46 »

luka, a ne znam sta da ti sad kazem, sve ok, dobro si me poklopio priznajem.. ;) ali i ti moras priznati da takoder nije isto kada radis nesto apsolutno sam i svojim sredstvima ili kada si zaposlen negdje i brines se za odredenu kolicinu vina i u biti si limitiran odredenim odlukama jer moras raditi kada ti neki sef ili gazda kaze tako, sta nije to barem jedan mali dio istine..? sta ne bi ti mozda neke stvari napravio drugacije ili pokusao napraviti drugacije na nekom vinu, sorti ili slicno..? ti naravno pokusavas napraviti svoj dio posla najbolje sto mozes, to je jasno, pogotovo ako znas i ako si sposoban ali vjerojatno za mnoge stvari isto tako nemas puno utjecaja jer se one ipak prvenstveno ticu vlasnika dok ti mozes davati njemu svoje strucne savjete ali opet je odluka samo njegova. mene zanima kako bi ti radio da radis sam, kuzis? koja je tvoja filozofija proizvodnje vina i uzgoja vinograda, to mene zanima? jer kada krenes nesto raditi svoje, pogotovo od nule, moras imati neki svoj stav i nacin proizvodnje kojim zelis ici a on se u biti odmah manifestira u tome koje sorte ces posaditi, na koji razmak jel to te odmah definira po kvaliteti i kolicini prinosa, itd. sve ja to postujem i nemoj mi reci da je isto raditi negdje kao enolog (jer u biti moras sljediti filozofiju vlasnika) ili razvijati svoje vinograde i vina i biti i vlasnik i enolog i vinogradar. meni to ipak nije isto.. i zato bi htio cuti kako bi ti krenuo raditi da recimo na proljece sadis 5 ha vinograda..? da li bi posadio 25000 ili 35000 loza na 5 ha, da li bi brao ranije ili kasnije, da li bi cuvao vino u drvenim ili inox bacvama, da li bi isao na jednostavnija vina za 20ak kn ili bi prodavao iskljucivo butelje za 50ak kn..? znaci to je ono sto tebi trenutno fali i to nemas jer jednostavno ne odlucujes o takvim stvarima.. ako sam u krivu, ispravi me. ja smatram da pravi vinar mora biti i vinogradar i mora imati svoje vinograde i svoje grozde. sve ostalo su improvizacije, naravno da se to moze ali to nije prava stvar jer nemas zaokruzen cijeli proces, od vinograda do podruma. danas je vrlo lako biti vinar, uz svu opremu i uredaje u podrumu ali prava vina se radaju u vinogradu, to ce ti svaki imalo bolji vinar reci.. ali to vjerojatno znas i sam. ja imam radikalne stavove, radikaln sam malo i ovako u zivotu ali to mene ne smeta i ja se promjenio ne budem. ;) meni je zapravo fora vidjeti kako se i koliko ekipe ovdje nabrijava na i protiv mene, meni je to uspjeh jer sam ih bocnuo na pravo mjesto, tamo gdje malo smeta i boli.. meni je to sve ok, fuckas raspravu ak se ne posvadis ili ne ispsujes (samo to ovdje necemo). 8) ja cu i dalje pricati o biodinamici, mnogi ce i dalje biti zestoko protiv i provocirati ali u biti se nista nece promjeniti jer kako ja ne mogu utjecati na vase misljenje tako, i jos manje, vi mozete utjecati na moje misljenje jer iskreno, ruku na srce i bez lazne skromnosti, o biodinamici ne znate mnogo. nisam ni ja 20 godina biodinamicar ali onoliko koliko znam a opet mislim da znam vise nego mnogi ovdje koji pricaju protiv toga a u biti nisam cuo skoro uopce kvalitetnih argumenata na moja pisanja i objasnjavanja osim da to jednostavno nije tako i da je to glupost.. kad netko napise odgovore na neka moja pitanja u prijasnjim postovima i kada me demantira mozda cu ipak promjeniti misljenje ali to do sada nitko nije (cak niti pokusao!) napravio. ;)
Evidentirano

Moslavac
Novak
**

Zagreb-Štakorovec-Dubrava

Email
« Odgovor #83 na: 29 Studenoga, 2009, 18:00:51 »

I zanima me vaše mišljenje o filozofiji vina...do prije 20-tak godina, kada smo svi imali drvene bačve, nismo toliko vodili računa o sumporu, svako vino je imalo taj miris bačve i vina su bila sve samo ne svježa, neka čak lagano oksidirana i tako...

onda je došlo u modu inox cisterne, kvasci, hrane, enzimi, drugi enzimi, askorbinske kiseline, sorbati...danas to svi radimo, ali opet to izlazi iz mode i u modu dolazi opet drvo i čista priroda, dakle bez umjetnih kvasaca i taloženja?

Čisto me zanima vaše mišljenje o svemu tome...
Evidentirano

Zbog nje su me na sud dali
u okove bacili
a sad tuđe
nebo gledam
sanjam svoju ledinu
al ne dajem,ne prodajem
ljubav moju jedinu

www.e-vinarstvo.com
jnix
aktivni član

Novoselec, Općina Križ, Zagrebačka županija

Email
« Odgovor #84 na: 29 Studenoga, 2009, 18:27:56 »

Ivan...cekam tvoju recenziju vina (domaćih, bijelih...) iz esplanade... pogotovo me zanima kurtalj, miklaužić, šember, tomac - amfora, srbin Aleksandrović, Belje i njima slični... 8)

a koje recenzije , pa bio je pijan ko zemlja , valjda je i to dio biodinamike,  valjda je i vrijeđanje i omaložavanje dio biodinamike, mislim da mu treba dati zabranu pisanja svuda osim na  ovom njegovom forumu pa tko hoće čitai to žutilo od vinarenja koje on tumači neka čita ali to nije dobro za ovaj forum koji sam promovirao od kada sam na njemu među svim ozbiljnim kolegama i vinarima kao nešto dobro , no sada mi je sve više žao i malo me je sram ako se netko od njih koje sam lobirao sada i uključe jer vidjet će  i čitat će samo mišljenja svetog ivana koji si dozvoljava riječnik neprimjeren među ozbiljnim kolegama,  pa zar ne vidite da se naslađuje kada mi prigovaramo , pa sam on veli da će to i dalje raditi , da mu je to cilj...
Ozbiljno želim očitavanje odgovornih i najaktivnijih na forumu jer jedan, ponavljam jedan takav član narušava i plaši sve nove i postojeće članove , pa zašto se nitko ne uključuje od 1400 članova u pitanja ili  sa svojim iskustvima , pa zato jer si jedan član dozvoljava da ih popljuje svojim riječnikom...
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #85 na: 29 Studenoga, 2009, 18:29:45 »

Neću ulaziti previše u polemiku, nego pitam Ivana kad već toliko zna o drugima :
Ivane kad ćeš ti svoja vina uzdići na malo viši nivo ??? Mislim da više poznaješ tuđa vina nego vlastita ???
Ako već druge ugledne vinare potcjenjuješ, gdje si ti onda u tome i kako imaš pravo druge potcjenjivati i omalovažavati kad im nisi ni do pasa u nekim stvarima. I sam si rekao da si tek početnik, a govoriš većini ljudi kao s Olimpa ???
Ja nisam siguran da ćeš ti sa svojim proizvodom, ulaganjima, rezultatima i cijenom preživjeti EU.
Ti si jako mali vinogradar, zapitaj se malo kakva ti je ekonomska studija za par godina ???
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #86 na: 29 Studenoga, 2009, 18:37:35 »

a koje recenzije , pa bio je pijan ko zemlja , valjda je i to dio biodinamike,  valjda je i vrijeđanje i omaložavanje dio biodinamike, mislim da mu treba dati zabranu pisanja svuda osim na  ovom njegovom forumu pa tko hoće čitai to žutilo od vinarenja koje on tumači neka čita ali to nije dobro za ovaj forum koji sam promovirao od kada sam na njemu među svim ozbiljnim kolegama i vinarima kao nešto dobro , no sada mi je sve više žao i malo me je sram ako se netko od njih koje sam lobirao sada i uključe jer vidjet će  i čitat će samo mišljenja svetog ivana koji si dozvoljava riječnik neprimjeren među ozbiljnim kolegama,  pa zar ne vidite da se naslađuje kada mi prigovaramo , pa sam on veli da će to i dalje raditi , da mu je to cilj...
Ozbiljno želim očitavanje odgovornih i najaktivnijih na forumu jer jedan, ponavljam jedan takav član narušava i plaši sve nove i postojeće članove , pa zašto se nitko ne uključuje od 1400 članova u pitanja ili  sa svojim iskustvima , pa zato jer si jedan član dozvoljava da ih popljuje svojim riječnikom...

Imaš moju podršku Jnix!
Slažem se sa tobom!
Evidentirano

Dražen
Administrator
Novak

Križevci

WWW Email
« Odgovor #87 na: 29 Studenoga, 2009, 18:51:21 »

Nisam želio da dođe do ovoga, ali na žalost ipak je došlo. Ja mislim da je Ivan stvarno pretjerao. Kao prva mjera je da Ivan nije više moderator na cijelom Forumu. I to samo zbog svog minulog rada.

Stoga, Ivane ovo je zadnje upozorenje prije izbacivanja s Foruma, ne možemo više trpjeti omalovažavanje i vrijeđanje članova Foruma.
Evidentirano

Čovjek koji ne može pomoći sebi, ne može pomoći ni drugome.
Moslavac
Novak
**

Zagreb-Štakorovec-Dubrava

Email
« Odgovor #88 na: 29 Studenoga, 2009, 19:04:03 »

Eto da i ja prospem svoje dve tri na ovu vruću temu... Ivane, nije u redu omalovžavat druge vinare. Svaki vinar radi na svoj način i onako kako je njemu najbolje. Ja sam totalni amater, hobista, ali uživam u vinogradarstvu i vinarstvu i jako sam zadovoljan svojim radom i svojim vinima (može probat ko god hoće :D), ali nikada mi nije palo na pamet nekog vinara nazivat budalom, smećem. Ok, možda vina od Zdjelarevića nisu u rangu sa Korakovim, ali opet to su dva različita tipova vina, Korak svoja puni u 6.mjesecu, Zdjelarević već u studenom. Cijenim i jednog i drugog. Batića i Simčića također cijenim, ali osobno mi ne pašu takva vina (pogotovo zbog jako visokih alkohola i nedostatka svježine), ali nikada ih neću vrijeđati zbog toga. Svaki vinar je različit i tome treba težiti, jer gdje bi došli kada bi svi imali isto vino?

Ti voliš biodinamiku, drugi ne. Vrlo jednostavno. Ali ne smiješ odbacivati neka vina, a neka uzdizati u nebesa samo zbog načina proizvodnje koji ti voliš.

S druge strane, svima nam je želja kada bi se u diskusiju na forumu uključilo puno više forumaša i cilj nam je promovirati forum gdje god stignemo, ali bojim se da se dosta ljudi plaši doći ovamo i razgovarati baš zbog nekih tvojih posteva koji su pisani u agresivnom i uvredljivom tonu...

Pozdrav
Evidentirano

Zbog nje su me na sud dali
u okove bacili
a sad tuđe
nebo gledam
sanjam svoju ledinu
al ne dajem,ne prodajem
ljubav moju jedinu

www.e-vinarstvo.com
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #89 na: 29 Studenoga, 2009, 22:18:19 »

pa,decki moji i sami znate da sam vec i ja dal svoje misljenje o tome na par podforuma kaj mislim o tom nacinu pisanja "moje valja,a tvoje ne"pa se stvarno ne splati ponavljat.evo i jos sam jednu pjesmu o tome danas napisal.ak se ide za edukaciju sam tu ,no za ovakve stvari sam preslab niti me ne zanimaju i mislil sam da bu to stalo na kojih par postova objasnjenja,ali na zalost to prelazi vec neke granice dobrog ukusa i kako se i navodi "strasi" ljude koji bi mozda i kaj pitali al se ne usude.
 kog zanima nek se privatno informira ili najde druge forume gdje su te teme aktualne i gdje su poklonici tog zanra.nije da ja sad tu nekaj pametujem ,ali ak bu vinogradarstvo i vinarstvo stvarno ovisilo o tome kak si u kojem redu "pljesnul"rukama prije berbe onda se radije dalje bum bavil koruzom a vino pil od direktora iz stare ,drvene, plesnjive bacve i falil ga kak je super.
Evidentirano
 Str: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 18 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!