1 kg sequestrena kod nas je 125 kn. Syngentinog. Masovno se kupuju na kante od 25 kg i koriste se većinom za breskve,nektarine,šljive..i lozu kad zatreba.
I kada sam im na Pleševici rekao da ga mogu primjeniti tek neposredno prije kiše (jer ne mogu natapati) onda su mi rekli da to čuju prvi puta.
Jel koristite zelenu galicu i kakva su vam tu iskustva?
Najbolja u kombinaciji sa stajskim gnojem,ostalo nula bodova jer je skupa i upitne učinkovitosti. Lani je bila skoro 3 kn ovdje..
Lijenčino Evo treba ti 1 kg zelene galice za nekakav učinak po čokotu dok ti 1 kg sequestrena treba na 200 čokota kod jače kloroze. 1 čokot - 3 kn za zelenu galicu (ili manje malo,ne znam točno cijenu)1 čokot - 0.625 kn za seguestren.Učinak je još daleko i brži kod sequestrena,biljka ga najlakše usvoji u tom obliku.
Iako za Foliarel ima etiketa na HRV (na svakom pakiranju ), dao sam si malo truda, pa potražio original etiketu.Tamo kaže da se može mješati sa većinom preparata, kojima se pH vrijednost otopine kreće u rasponu od 5,0 - 8,0 (znači ne sa izrazito kiselim preparatima), te da se ne može mješati sa otopinom amonijaka (radi hidrolize). Ide 1-2 kg/ha uz makismalnu koncentraciju otopine od 0,1%.I to je to. Drin slobodno primjeni (prema dozi na boci; nema posebne preporuke).
Ja sam i više Na-borata stavljao - do 0,5% samog i 0,2% u kombinaciji sa magnesiogreenom i nisam nikakve loše efekte primijetio na lozi, naravno ne na visokoj temperaturi.
Najbolja u kombinaciji sa stajskim gnojem,ostalo nula bodova...
I ja sam neki dan pored znaka za ograničenje 90 km/sat projurio gotovo 130 km/sat i dalje se vozim.... Koncentracije koje preporuča proizvođač gnojiva su gornje sigurne granice; sve iznad toga postaje rizično... kao što sam napisao gore za ograničenje brzine; ja mogu sa svojm autom proći 130 neki mogu i 150, a nekima je sigurna granica 90.Tako ti je i sa službenom preporukom doze; preporučena doza mora biti gotovo 100% sigurna.E sad zamisli da piše 0,5% i da samo 10-tak vinogradara spali list zbog te koncentracije... eto gužve i problema.Inače, tko želi može i sa još višim koncentracijama, ali onda bi trebalo mjeriti pH otopine i EC vrijednost, da bi bio siguran.
Da, Whatman ili Merck, šta koristiš Nisam nigdje pročitao u literaturi overdose sa boraksom...
ja sam upravo "lupil" bor+oligogreen. najavljena su tri dana bez kiše, od nedjelje opet kiša a i cvatnja se približava.