VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 17:27:29

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Radovi u vinogradu
| | |-+  Ishrana i gnojidba u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 71 Dolje Ispis
Autor Tema: Ishrana i gnojidba u vinogradu  (Posjeta: 579853 puta)
Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #720 na: 27 Lipnja, 2012, 23:26:29 »

Mom susjedu stajnjak viri iz zemlje, gnoji svake godine, a poslije vršikanja folijarno baci ureu, zelnilo mu bujno, lišće crno, ali ... u berbu mora obavezno oko 10.IX. inače dobije kiselu trulež i botritis. Izgleda da predrasude i glupost nemaju granice, često idu uz tvrdoglavost !
Evidentirano

46.086344, 16.117566
teran
Gnojidba vinove loze
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #721 na: 09 Srpnja, 2012, 13:52:25 »

Mom susjedu stajnjak viri iz zemlje, gnoji svake godine, a poslije vršikanja folijarno baci ureu, zelnilo mu bujno, lišće crno, ali ... u berbu mora obavezno oko 10.IX. inače dobije kiselu trulež i botritis. Izgleda da predrasude i glupost nemaju granice, često idu uz tvrdoglavost !
Gle Ozy; svak' je kovač (proizvođač) svoje sreće!
Pa ako ekipa želi dušik, zašto ne  ;D Da ima koristi; gotovo nema, ali to je njihov izbor.
Evidentirano

-------------------------------------------------
Novi tematski članci na temu gnojidbe vinove loze
http://www.gnojidba.info/category/gnojidba-vinove-loze/
teran
Gnojidba vinove loze
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #722 na: 09 Srpnja, 2012, 13:54:19 »

Ekipa je i ovdje experimetirala sa viškom dušika pa evo što se dogodilo....http://m.slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Najnovije/tabid/297/articleType/ArticleView/articleId/178567/Default.aspx

Gledam sliku na početku članka i nije baš jasna  ???. Ispred čovjeka hrpa suhog biljnog materijala a iza njega vinograd u punoj vegetaciji (i to dobroj vegetaciji). Hm?
Evidentirano

-------------------------------------------------
Novi tematski članci na temu gnojidbe vinove loze
http://www.gnojidba.info/category/gnojidba-vinove-loze/
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #723 na: 09 Srpnja, 2012, 14:54:02 »

To su propupali rezervni pupovi na starom drvetu ispod reznika pa sada izgleda sasvim ok ali grožđa nema na lozi. Upitno je i u kojem je stanju to staro drvo gdje su ti svježi šibovi,moguće je da tu cirkulira tek trećina sokova što je dovoljno za onakav rast ali ne i za neki ozbiljniji urod idućih godina.
Evidentirano
Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #724 na: 09 Srpnja, 2012, 15:07:34 »

Gle Ozy; svak' je kovač (proizvođač) svoje sreće!
Pa ako ekipa želi dušik, zašto ne  ;D Da ima koristi; gotovo nema, ali to je njihov izbor.
Slažem se, no ja nisam od onih koji skrivaju svoja saznanja. Pokušavam pomoći opreznim pristupom otvaranja dileme, pa da iznesem svoj stav u svrhu edukacije takvih. Uglavnom tu nailazim na primitivizam i apriori otpor "novotarijama" pa najčešće odustajem. Eventualno uzvratim cinizmom ako naiđem na bezobrazluk. Naravno da poštujem svačije pravo na bedastoće, jer se i sam obilno koristim istim. Nažalost to skužim tek kasnije !
Evidentirano

46.086344, 16.117566
Omnibus
Novak
**

Glavom u oblacima, nogama na zemlji

WWW Email
« Odgovor #725 na: 27 Srpnja, 2012, 20:49:24 »

U dvogodišnjem vinogradu imam iznenadni problem s klorozom lista, počeli su žutiti. Pitanje glasi - mogu li se aminokiseline (Aminofert), Oligogreen i Sequestreen Life miješati?
Evidentirano
poznanovec
Moderator
Novak

poznanovec-mali bukovec

Email
« Odgovor #726 na: 27 Srpnja, 2012, 20:51:16 »

mogu
Evidentirano

vine nemre tak neveljati,
da ga mi nebi mogli spiti
Omnibus
Novak
**

Glavom u oblacima, nogama na zemlji

WWW Email
« Odgovor #727 na: 27 Srpnja, 2012, 20:53:04 »

Hvala.
Evidentirano
thragos
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #728 na: 28 Srpnja, 2012, 12:59:19 »

Ima li smisla sad prskati protiv kloroze jer na nekim trsovima donje lišće je počelo žutiti? Usput bi i preporuka za prehranu dobro došla!
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #729 na: 28 Srpnja, 2012, 14:48:26 »

dobro bi došla slika,al ak samo donjih par listova žuti ne mora biti znak kloroze il čega drugog,jer to ti je ionak normalno.Potrgaj.
Evidentirano
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #730 na: 28 Srpnja, 2012, 20:43:15 »

Ima li smisla sad prskati protiv kloroze jer na nekim trsovima donje lišće je počelo žutiti? Usput bi i preporuka za prehranu dobro došla!

Sad ti je to više suša nego kloroza.
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #731 na: 28 Srpnja, 2012, 21:38:59 »

Sad možeš ići sam magnezijom+mikroelementima poput Oligogreena,radi uklanjanja problema zbog njihovih nedostataka+Hascon(po teoriji HASCON (fosfor (P)+kalij (K) za povećanje količine šećera, homogeno obojenje i dozrijevanje bobica, te ranije dozrijevanje).Hascon možeš ponoviti i u zriobi.Može se mješati sa botriticidom pa možeš sve skupa smiksati  ;) Ak je stresna situacija (velike vrućine,suša) nećeš pogriješiti i da dodaš Drin.
Evidentirano

thragos
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #732 na: 29 Srpnja, 2012, 08:34:08 »

Sad možeš ići sam magnezijom+mikroelementima poput Oligogreena,radi uklanjanja problema zbog njihovih nedostataka+Hascon
Sve bi to bilo super ali do sad ni u jednoj poljoapoteki u Zadru nisam naišao na ta gnojiva osim drina! Mislim da ću morati naručiti preko neta, jedino me strah da me za poštarinu ne oderu zbog težine.
Evidentirano
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #733 na: 29 Srpnja, 2012, 12:20:09 »

Sve bi to bilo super ali do sad ni u jednoj poljoapoteki u Zadru nisam naišao na ta gnojiva osim drina! Mislim da ću morati naručiti preko neta, jedino me strah da me za poštarinu ne oderu zbog težine.

Samo intereuropa ima licencu za transport toga i poštarina uopče nije velika.
Evidentirano
Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #734 na: 29 Srpnja, 2012, 19:53:00 »

Ja sam dva puta posljednjih mjesec dana prihranio sa mikroelementima i magnezijem (magnesiogreen+olgogreen), ali sam  ovih dana primjetio nedostatak kalija i (ili ) fosfora. Na nekoliko listova se počeli sušiti rubovi. Sljedeće godine trebamo prije šare obaviti prihranu i sa HASCON-om. Ako uskoro dobijem zaostalu plaću možda prihranim i ove godine...
Evidentirano
 Str: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 71 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!