imam pitanje, nikada nisam koristio gnojivo u pricu pa me zanima da li se to sada isplati staviti ( 10.08. mislim pricati) i ako da to staviti i zato se to stavlja.na jesen sam mislio staviti npk 7-20-30 vinograd star 10-15godina i 2 puta sam stavljao npk 7-20-30 i stajski gnoj do sada.ako da npk na jesen u kojoj koliini tj. koliko za 500 trsa.
pozdravEvo napisao sam da mi je vinograd star 15 godina i da sam 2 puta do sada gnojio sa stajskim i npk 7-20-30 ali nikada nisam dohranjivao putem lišća.Radi se o sorti rajnski rizling i imam na toj parceli 500 trsa.Ne znam kaj da više napišem.Hvala na odgovoruLp
jučer magnezij+hascon
I jasam jučer trtirao hascon + magnzij.
Hascon inače ima K, P, Mn, Mo, B. Po grafikonima je vidljivo da je kaliju dosta jedva 30h da se donekle upije, fosforu nekoliko dana, magneziju isto tako, mikroelementima isto nekoliko dana. I onda vi lupite hascon ni 24h prije kiše Nerazumljivo, nije to špric materijal...
Zato i treba postojati, i dobro je da postoji netko tko će educirati nas koji nismo završili agronomiju i koji od vinograda ne živimo a vinograd nam dođe kao antistres terapija i zadovoljstvo. Nerazumljivo bi bilo špricat sad poslije ovog grafa, a do sad je bilo pa čisto normalno! Recimo da je ova informacija došla prekasno, al je došla.Predlažem da se ovaj graf stavi na glavnu stranicu jer puno je ljudi koji nisu na forumu a čitaju kaj se pišenhf
potpisujem, definitivno isti moj stav/vrijedi za dogodine/