po programu folijarne ishrane green italia, bor ide u tri navrat po 1kg/ha, znači 3kg/ha godišnje........ili ja nisam dobro shvatil
Postovanje svim forumasima!nedavno sam otkrio post i sve same pohvale!imam jedno pitanje.jucer sam spricao vinograd protiv peronospore pjegavosti i grinja i dodao k tomu foliarna sredstva,na bazi aminokiselina uz dodatak bora.sad sam u meduvremenu procitao da se nebi smjjela mjesati gnojiva sa zastitnim sredstvima.kakve kontraindikacije imam za ocekivati i stetu?i da li je prerano za dodavajne bora...mislio sam ga dodati jos jedanut prije cvatnje i jos barem jedanput poslije cvatnje?molim za pomoc iskusnih.unaprijed hvala!
S čime si sve točno špricao?
Demitan i Rival bez dodatka sumpora kao prihranu koristi Borogreen i PROtifert.za oba mi savjetovali da to mogu mjesati osim sa mankozebom nikako ne.....inace imam nasad 600 kom 6-ta godina i 200-tinjak treca godina u super stanju zao mije ako sam si sto upropastio....vinograd mi mnogi posjecuju i slikaju....obradivan rucno bez korova.
Bor i fosetil aluminij u Rivalu nije preporučljivo miješati kao ni bor+sumpor ili bakar.Ne znam dal si kaj upropastio,nadaj se da nisi. Malo sam potražio po arhivi iz 2007.evo ti citat admina Razora:"Alkalnu reakciju imaju i Mikal, Rival, Atilla, Avi, Aliette, Verita ( aluminij fosetil) i Antracoli ( cink karbamati)Najgora moguća stvar je kad ti se nađu aluminij i bor skupa u otopini, to nikad neznaš kako će završiti!Oba dva su amfoterna i mogu se ponašati svakako!"