Kada se već spominje gnoj s farme, potreban je oprez. Naime, u farmskom uzgoju peradi koriste se antibiotici (iako svi tvrde da nije tako, kunu se do zemlje, istina je ipak nešto drugačija
jesi baš siguran, naravno okvirno-tak si napisal ili sam u krivuimam 400 metara kvadratnih trsija(276 komada), znaći 25X manje od hektra, ja bi trebal deti po tom maksimalno 2 kg čistog dišika na 276 trsova, to mi si cini fest malo
Nije malo ako znaš s čime, kada i kako ćeš gnojiti. Osobno,na jesen bacim 2 tone 7-14-21, i oko jedne tone 0-10-30.Često umjesto ovog zadnjeg bacim superfosfat. To je na 4 ha. Na proljeće dodam dušik ovisno o količini grožđa,vlažnosti tla,tajmingu bacanja..koristim ili ureu ili amonij sulfat. Bilo je godina kad nije trebalo dodat ništa. Sve skupa nikada ne prelazi 70kg dušika po ha.
Danas sam složio koktel prihrane Protifert+Herbagreen+Green npk s mikroelem.
Herbagreen,jel to novi naziv za megagreen ili nešto drugo?Na netu sam našao da je mljeveni kalcit.Green NPK,ko to proizvodi,koji je sastav?
Mi u Moslavini samo koristimo Fertinu. A znam da je Razor komentirao da je ta Fertina smece, no ovi u Petrokemiji se kunu u nju kao Best thing ever. :S
Da ne bi.Pogledaj sastav prvo, posebno dušika i mikroelemenata.Drugo pogledaj koncentraciju koja ide.Treće, pogledaj cijenu.Pisao sam već o ovome, i ne bih se vraćao na to. Folifertil je isto takav. Dušika previše, mikroelemenata premalo, a 2-3 % koncentracija je smiješna. Potrošiš litru za 3 šprice, ma daj.I podjela za lozu, za ukrasno bilje, za voćke je smiješna. Balans hraniva kod određenih fenofaza nije nikako isti.Samo za vinovu lozu bi trebalo složiti 5 različitih fertina s točno određenim postotkom hraniva, a gdje su primjerice jabuke, druge voćke ili povrće
Napravio sam grešku kod folijarnog, dio loza sam prešao sa fertinom Fe u koncentraciji 0,5% umjesto 0,1-0,2%.Dali će biti kakvih štetnih posljedica?Imao sam stare zalihe od prošle godine fertina G, Fe i bor i to sam sad potrošio pa idući tjedan idem vidjeti šta ima u ponudi od drugih folijarnih.Zainteresirao me i taj cvetal.
već sam prije pisal , po analizi zemlje(zavod za ishranu bilja-prof.dr.čorga)preporuceno mi je na mojih 400 kvadrata: 25 kg 7-14-21 i prihrana ureom 2X ožujak i svibanj s po 6kg uree