Mogao bi se složiti s tobom za ovo što si napisao o vrhunskim vinima,makar i tu ćeš se trebati gadno pomučiti (mislim na tebe jel vidim da težiš tome).Najteže ti bude probijanje na tržište,da ti prepoznaju vino i da dobiš za njega cijenu koju tražiš,a koliko ti treba rada i sredstava da uopće dođeš do takvog vina .Ne znam jel ima negdje u npr.SLO vina ovih boljih hrvatskih vinara koje spominješ,možda u zanemarivim količinama i na onoj stranici evino.si nisam primijetio da prodaju hrvatska vina,svaka ozbiljnija država si štiti svoje interese koliko može.Što se tiče prodaje vina za 2-3 godine,pogotovo kad uđemo u EU bit će dobrih stranih vina po cijenama kao što su vani,a sam znaš kakve su,zasad su naše vinare štitile carinske i trošarinske barijere,mislim da bude potop za naše vinare,a poslije i vinogradare,u svim klasama vina,baš za proizvođače vrhunskih vina ko zna kaj bude,ali kako smo mi pomodni,ne znam...Kaj se tiče krize ne bih se kladio da bude tako brzo prošla.Grcaju u dugovima i članice EU,evo nedavno čitano za Grčku i Španjolsku.
sve iziskuje rad i sredstva to je apsolutno jasno ali sa relativno manjim imanjem od 5-7 ha se moze kvalitetno raditi
... ma proci ce kriza, za 2 godine ce bit ko 2007..
sa imanjem od 4 hektara si pravi gazda ja sa 1 hektarom si zaradim dobru plaću a to nije nekakav veliki posao, nadam se kad posadim još hektar da to bude dovoljno da živim od toga
orlando, ovisi sta i kako radis.. ali 4 ha je vec lijepa povrsina, ja trenutno imam 3 ali planiram saditi jos, cilj bi mi bio do EU posaditi jos 3-5 ha a onda cemo vidjeti.. pa Korak ti ima 3,5 ha, Tomac 4,5, Kos 2,5, Sember 5,5 ha, dakle nisu to neke velike povrsine ali su zato iznimno dobra i posebna vina koja mogu biti samo jos bolja, i moraju!
U nas dolje na Jugu kazu da se loza sadi kada je kriza jer da ce kriza proci dok loza dodje na rod. Dakle saditi i obnavljati vinograda!
Prodaješ vino ili grožđe?