Znači stjenice?Ali imao sam več 3 puta insekticid plus prvo crveno ulje jel moguče?
..,valjda nemaš toga puno,ja sam našao 10-ak listova,ne opterećujem se s time,...
Prošle godine sam nešto pisao o tome, a i ove, a vjerujem, nažalost, da ćemo već slijedeće puno više svi o tome razgovarati. Govorim to iz razloga što oko mene , tu u Podravini, pregledom vinograda gdje je lani zamjećeno, kao što Zagorac kaže, desetak listova, ove godine je zahvačeno i do 20-30% trsova. Dakle, očito postoji tendencija širenja i povećanja zahvaćenih vinograda. Nažalost savjetodavna služba uopće ne obraća pažnju na to, a i individualno, mali broj vinogradara, ovome posvećuje pažnju, za sada Bojim se da bi uskoro mogli imati dosta problema s ovim, ako olako shvatimo situaciju.
zahvačeno i do 20-30% trsova to bi bilo objektivnoinsekticidi sumi alfa, thiodan, demitan i sad opet sumi alfa... i ništa....
Ja sam najprije špricao s magnezijem+borom te chromgorom za moljac i kad se osušilo špricao sam s mospilanom samo one čokote na kojima je bila stjenica.Jučer kad sam špricao zaštitu stjenica se ne širi dalje.Sad neznam dali možda i chromgor djeluje na stjenicu.
Hodao sam sa tim liscem okolo pa mi vele da je 99% moljac.