|
|
|
tupka
|
 |
« Odgovor #16 na: 03 Ožujka, 2010, 11:40:17 » |
|
Znam kaj treba kod otvaranja OPG i kakva je procedura, ali nisam nigdje na net-u, a ni u savjetodavnoj službi mogla saznati kaj sve mogu delati preko tog OPG-a. Da li tu spada i seoski turizam, da li mogu npr. u sklopu OPG-a imati vlastitu npr. voćaru ili kakav prodajni prostor u gradu bez da otvaram obrt ili trgovačko društvo, da li se onda može prodavati roba i drugih registriranih proizvođaća? Da li mogu imati i nekakvu preradu u sklopu toga? Možda će to nekoga još zanimati, pa ukoliko netko nešto zna ili mi može preporučiti kakvu literaturu, molim za odgovor. Kolege forumaši unaprijed puno hvala.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Live long and prosper!
vrbovec
|
|
|
|
|
|
Ivan
|
 |
« Odgovor #18 na: 03 Ožujka, 2010, 21:45:41 » |
|
tupka mislim da mozes to sve jer se ipak radi o obrtu, dakle ide i prodaja i prerada. provjeri ovdje jer ima ekipe koja stvarno zna te stvari makar ima i dosta toga vec napisanoga i naci ces sve vezano uz OPG i slicne stvari.. http://poljoprivredni-forum.com/financije-propisi-natjecaji/
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
tupka
|
 |
« Odgovor #19 na: 04 Ožujka, 2010, 06:46:57 » |
|
hvala
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Live long and prosper!
vrbovec
|
|
|
VUKY
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #20 na: 02 Travnja, 2011, 11:06:48 » |
|
OPG-PRIJEPIS ČESTICE
Da bi otvorio OPG prvo bi trebao prepisati zemlju na sebe. E sad imam pitanje. Tata je vlasnik čestice i kak bi to sad meni bilo najjeftinije? I koje su procedure? Možda neka darovnica??? Savjeti dobro došli.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
luka985
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #21 na: 02 Travnja, 2011, 11:10:22 » |
|
OPG-PRIJEPIS ČESTICE
Da bi otvorio OPG prvo bi trebao prepisati zemlju na sebe. E sad imam pitanje. Tata je vlasnik čestice i kak bi to sad meni bilo najjeftinije? I koje su procedure? Možda neka darovnica??? Savjeti dobro došli.
Pa upiši tatu kao člana opg-a i ne trebaš vršiti prijenos zemlje.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ozren007
|
 |
« Odgovor #22 na: 02 Travnja, 2011, 17:37:37 » |
|
Pa upiši tatu kao člana opg-a i ne trebaš vršiti prijenos zemlje.
točno, tako sam ja napravio, sve je na staroga, a ja sam nositelj gospodarstva, a on član.......... a kako smo u PdV-u u slučaju da je on nositelj gubi pravo na mirovinu..................
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Vinogradarstvo je poezija poljoprivrede, a vino je čar te poezije......
|
|
|
skip
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #23 na: 02 Travnja, 2011, 19:16:27 » |
|
tata i sin moraju živjeti odnosno biti prijavljeni na istoj adresi da bi mogli biti članovi istog OPG-a, tako je bar prije bilo
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
VUKY
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #24 na: 03 Travnja, 2011, 13:38:05 » |
|
i dok uspijem to sve obaviti (ako uspijem)..onda imam dalje još dva pitanja.... to zemljište se ne vodi pod voćnjak...kud onda opet to moram ići i jel to važno za legalnu prodaju? a drugo..kod otvaranja opg-a potreban je neki poslovni račun..kaj je sad opet to?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
kunic
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #25 na: 03 Travnja, 2011, 14:56:26 » |
|
i dok uspijem to sve obaviti (ako uspijem)..onda imam dalje još dva pitanja.... to zemljište se ne vodi pod voćnjak...kud onda opet to moram ići i jel to važno za legalnu prodaju? a drugo..kod otvaranja opg-a potreban je neki poslovni račun..kaj je sad opet to?
1:prenamjena kulture ... obavljaš u katastru , u svojoj opčini 2:poslovni račun ... = žiro račun , otvoriš u bilo kojoj poslovnoj banci
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
.... nikaj na svetu lepšega ni neg gorica kada rodi
|
|
|
VUKY
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #26 na: 03 Travnja, 2011, 16:01:01 » |
|
hvala na odgovorima 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
luka985
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #27 na: 04 Travnja, 2011, 07:22:05 » |
|
točno, tako sam ja napravio, sve je na staroga, a ja sam nositelj gospodarstva, a on član.......... a kako smo u PdV-u u slučaju da je on nositelj gubi pravo na mirovinu.................. Čekaj, ne kužim ovo...dal ti gubiš u ovom slučaju pravo na mirovinu? Nisam baš razumio...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Koshpa
|
 |
« Odgovor #28 na: 04 Travnja, 2011, 07:24:41 » |
|
Ne gubi. Moja mama je nositeljica OPGa, a radi u skoli i nikakvih problema. Doprinosi joj idu kao i prije. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|