Može li Alonso WP uz peronosporu djelovati i na crnu pjegavost i na botritis. Tko to čudo uopće proizvodi?
fungicid od agrchem maksapo sastavu je al-fosetil+folpetdjeluje na peronosporu i crnu pjegavost, a ima i popratno djelovanje na botritis
@Vinofilda ne zaboravim,možemo i tebe ubaciti kao Zagorca ti si iz Vrgorca,to čini mi se spada u Dalmatinsku Zagoru,to je naša dijaspora
Za suzbijanje pepelnice mogu se koristiti klasični triazolski pripravci kao što su Topas 100 EC, Systhane 12 E, Fond 12 E, Anvil 5 SC i dr. uz dodatak sumpora, ali OPREZ, ako se koristi Mikal flash, Atilla, Rival, Verita ili neki dr. pripravak koji sadržava al-fosetil, NE dodavati SUMPOR). Mogu se koristiti i Crystal, Postalon 90 SC, Stroby, Collis, Falcon 460 EC. Njima nije potrebno dodavati sumpor....prepisano sa hzpss,krapinsko-zagorska županija 04.06.2009....e sad molim objašnjenje od Razora koji tvrdi suprotno!!!Naime ja sam prošle godine imao problem (sredstvo se staložilo) kad sam u Winner stavio Cromosul+topas pa stoga to ni ne preporučujem kolegama...pogotovo ne svojim Zagorcima,ma gdje bili