VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 19:44:55

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Gospodarstvo i financije
| |-+  Registrirani proizvođači
| | |-+  Zakonodavstvo
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 7 8 [9] 10 11 Dolje Ispis
Autor Tema: Zakonodavstvo  (Posjeta: 198022 puta)
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #120 na: 25 Siječnja, 2011, 00:07:57 »

Pozdrav svima,

nevezano za zadnje postove, podsjećam one koji znaju, a napominjem one koji ne znaju (navodno će ove godine biti i kontrole):

Pospremite svoja zaštitna sredstva u ormar pod ključem, odvojeno od ostalih stvari i nalijepite mrtvačku glavu na isti.
Maknite sredstva kojima je istekao rok uporabe (makar iz prakse znate da su još uvije OK).
Pospremajte ambalažu - zbrinjava je CIAK i izdaje Vam potvrdu.
Nabavite i nešto zaštitne odjeće, da ne bi bilo nismo znali...
Oni koji imaju zaposlene neka uredno vode evidenciju - bilo je kod nas kazni, i to ne malih.
Podsjećam i da uređaji za zaštitu bilja moraju imati markicu da su pregledani.
Ispunjavajte evidencijske listiće o upotrebi zaštitnih sredstava - ukoliko više parcela čini jedan vinograd, može se ispuniti na jednom listiću.
Iste papire morate čuvati 5 dugih godina.
I za kraj, zakon o trošarinama obvezuje i male proizvođače vina da se prijave kao trošarinski obveznici, iako je zasad trošarina 0 kn, međutim, budući da smo navedeni u zakonu, uredbom ju je uvije moguće povečati.
Radi se o PUR obrazcu i moguće ga je skinuti na carina.hr

Eto sam se tako zabavljao početkom ove godine - gledajući sve to, vinogradarstvo i vinarstvo počinje gubiti čar jer se pretvara u pisarstvo.

bas ovo citam i mogu reci da je ovo vrlo pametna preporuka za sve kojih se tice.

da se samo nadovezem na propise i pravilnike.. jucer sam saznao za IPARD program mjera 302 iz EU fondova i odlucio sam se prijaviti, vezano je za ruralne aktivnosti, tj. opremu kusaonica vina, namjestaj, parkiraliste, kuhinjski pribor i opremu, itd. sam vodic sadrzi 35 stranica, postoje cak i upute za ishodenje raznoraznih potvrda i izvjesca od kojih su neka gotovo nevjerojatna ali nadam se da cu uspijeti sve to pribaviti, rok je do 31.3.. ::)

ako nekog zanima detaljnije moze provjeriti ovdje:

http://www.mps.hr/default.aspx?id=7709
Evidentirano

kunic
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #121 na: 25 Siječnja, 2011, 09:59:07 »

bas ovo citam i mogu reci da je ovo vrlo pametna preporuka za sve kojih se tice.

da se samo nadovezem na propise i pravilnike.. jucer sam saznao za IPARD program mjera 302 iz EU fondova i odlucio sam se prijaviti, vezano je za ruralne aktivnosti, tj. opremu kusaonica vina, namjestaj, parkiraliste, kuhinjski pribor i opremu, itd. sam vodic sadrzi 35 stranica, postoje cak i upute za ishodenje raznoraznih potvrda i izvjesca od kojih su neka gotovo nevjerojatna ali nadam se da cu uspijeti sve to pribaviti, rok je do 31.3.. ::)

ako nekog zanima detaljnije moze provjeriti ovdje:

http://www.mps.hr/default.aspx?id=7709
UFF želim ti svu sreću  :-\
Evidentirano

.... nikaj na svetu lepšega ni neg gorica kada rodi
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #122 na: 25 Siječnja, 2011, 12:58:52 »

I ja bio jutros u hpss i dali mi hrpu papira koje moram popunjavati,otprilike ono o čemu omnibus piše. Navodno do ulaska u eu će se dosta toga tolerirat jer je za sada nemoguće sve to iskontrolirati ali i to će se promijeniti.

Osim trošarinske stavke,ostalo je ok.
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #123 na: 25 Siječnja, 2011, 17:25:53 »

UFF želim ti svu sreću  :-\

i trebat ce mi makar imam prijatelja koji radi u firmi koja se bavi poslovnim savjetovanjem i raznim poticajima pa cu to ionako preko njih raditi jer oni su eksperti u tome i povoljni su jer im je poslovna politika placanja temeljena na proviziji koju im placas ako dobijes novce, a ako ne dobijes placas dosta manje, dakle nije fiksno placanje vec im je stalo da dobijes lovu jer po tom principu i oni vise zarade i to je zbilja ok! a ako dobijem 300-350 tisuca kn onda mi apsolutno nije problem njima platiti par tisuca.. 8)

koga vise zanima moze provjeriti ovdje:

http://www.iskoristi-poticaje.com/
Evidentirano

Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #124 na: 25 Siječnja, 2011, 18:10:44 »

Nije li to korupcija u pravoj svojoj definiciji Ivane?  ;D

i trebat ce mi makar imam prijatelja koji radi u firmi koja se bavi poslovnim savjetovanjem i raznim poticajima pa cu to ionako preko njih raditi jer oni su eksperti u tome i povoljni su jer im je poslovna politika placanja temeljena na proviziji koju im placas ako dobijes novce, a ako ne dobijes placas dosta manje, dakle nije fiksno placanje vec im je stalo da dobijes lovu jer po tom principu i oni vise zarade i to je zbilja ok! a ako dobijem 300-350 tisuca kn onda mi apsolutno nije problem njima platiti par tisuca.. 8)

koga vise zanima moze provjeriti ovdje:

http://www.iskoristi-poticaje.com/
Evidentirano
kunic
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #125 na: 25 Siječnja, 2011, 20:51:58 »

nije vjeruj mi , jer dečki fakat znaju svoj posao , a na tebi je da prikupiš "samo" osnovne dokumente
A ta agencija odradi lavovski dio posla  ;)
Evidentirano

.... nikaj na svetu lepšega ni neg gorica kada rodi
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #126 na: 26 Siječnja, 2011, 01:31:30 »

kakva korupcija prijatelju!? vjerojatno me nisi dobro skuzio.. :) prijatelj radi u toj agenciji koja ti vodi papire i slaze dokumentaciju i pribavlja sve te potvrde i izvjesca, prati natjecaje i propise, pise elaborate i projekte.. i to se placa po odredenim paketima usluga. i onda kad to sve prikupis onda to saljes gdje se razmatra da li ce ti odobriti projekt ili nece. u osnovi, ti angaziras tu poslovnu agenciju da umjesto tebe odradi tu dokumentaciju.
Evidentirano

Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #127 na: 26 Siječnja, 2011, 07:57:20 »

I placas mu preko racuna  ??? Ako je tako a to nisam znao oprosti! Mozes me cak i povezati sa njime ukoliko ne rade samo u tvojoj regiji  ;)
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #128 na: 26 Siječnja, 2011, 10:52:45 »

I placas mu preko racuna  ??? Ako je tako a to nisam znao oprosti! Mozes me cak i povezati sa njime ukoliko ne rade samo u tvojoj regiji  ;)

pa naravno, placam toj firmi, to je firma koja se bavi poslovnim savjetovanjem opcenito a jedna od djelatnosti im je i pracenje i izrada dokumentacije za razne (sve) hr i eu natjecaje i poticaje.. ne znam da li rade van hr, pitat cu ga, sutra se nalazim sa njime u zagrebu pa ti javim ako si zbilja zainteresiran.

detalje mozes provjeriti ovdje:

www.speculum.hr

www.iskoristi-poticaje.com
Evidentirano

Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #129 na: 30 Siječnja, 2011, 22:22:21 »

Hvala ti lijepa Ivane. Cujemo se.

pa naravno, placam toj firmi, to je firma koja se bavi poslovnim savjetovanjem opcenito a jedna od djelatnosti im je i pracenje i izrada dokumentacije za razne (sve) hr i eu natjecaje i poticaje.. ne znam da li rade van hr, pitat cu ga, sutra se nalazim sa njime u zagrebu pa ti javim ako si zbilja zainteresiran.

detalje mozes provjeriti ovdje:

www.speculum.hr

www.iskoristi-poticaje.com
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #130 na: 02 Veljače, 2011, 09:54:30 »

Ivan je negdje napisal...@zakon je kod nas mrtvo slovo na papiru...

Mogo bi se u neku ruku tu složiti s tobom,no vjeruj mi sve će ti to s vremenom leći na svoje.
I na kraju ko će sve to poplatit nego siromak i seljak. Nemreš zeti novce onom ko ih ima,jer ih upravo iz tog razloga i ima što ih zna branit,a ne davat svakom ko se sjeti na njih.
Pa će tako sve te kotlove,rakiju,vino i šta ti ja znam što sve ne platit seljak koji je tolko već preplašen i izluđen kojekakovim paragrafima i klauzulama da se plaši i svoje sjene,a kosa mu se diže na glavi od same pomisli kolko samo papirologije mora obavit hoće li nekom prodat tu „posranu“glavicu zelja ili luka,za koju se kroz godinu pati da bi je uzgojio.
Slažem se ja da zakon i red mora nekakav biti,no neka onda važi za sve prisutne kategorije i staleže našeg društva.No na žalost povijest je pokazala da uvijek sve završi na sirotinjskim plećima!
Evidentirano
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #131 na: 02 Veljače, 2011, 19:49:19 »

Ivan je negdje napisal...@zakon je kod nas mrtvo slovo na papiru...

Mogo bi se u neku ruku tu složiti s tobom,no vjeruj mi sve će ti to s vremenom leći na svoje.
I na kraju ko će sve to poplatit nego siromak i seljak. Nemreš zeti novce onom ko ih ima,jer ih upravo iz tog razloga i ima što ih zna branit,a ne davat svakom ko se sjeti na njih.
Pa će tako sve te kotlove,rakiju,vino i šta ti ja znam što sve ne platit seljak koji je tolko već preplašen i izluđen kojekakovim paragrafima i klauzulama da se plaši i svoje sjene,a kosa mu se diže na glavi od same pomisli kolko samo papirologije mora obavit hoće li nekom prodat tu „posranu“glavicu zelja ili luka,za koju se kroz godinu pati da bi je uzgojio.
Slažem se ja da zakon i red mora nekakav biti,no neka onda važi za sve prisutne kategorije i staleže našeg društva.No na žalost povijest je pokazala da uvijek sve završi na sirotinjskim plećima!

TAKO JE!!!  ®IVIO!!!
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #132 na: 03 Veljače, 2011, 14:29:02 »

Dobil sam doma poziv da dojdem idem upisat parcele u ARCOD.I sad ni sam nisam na čisto da idem il ne.
Morem kakav savet dobit jer s tim papirima nisam baš nekaj na ti.
Evidentirano
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #133 na: 03 Veljače, 2011, 15:01:11 »

Meni je žao što pojedine parcele nisam mogao upisati zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.  Dobra je to stvar. Nemate se čega bojati. Upišite sve što možete.
Evidentirano
Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #134 na: 03 Veljače, 2011, 16:21:08 »

Treba upisati sve parcele ( i one na kojima se nalazi tudum) jer jednog dana kada se uđe u europsku uniju, nasadi vinove loze se neće moči više proširivati, jedino će se moći krčiti stari i na istom mjestu saditi novi vinogradi.... To ne vrijedi za autohtone sorte, one če se moči proširivati i kada se uđe u EU.......
Evidentirano
 Str: 1 ... 7 8 [9] 10 11 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!